Folkeuniversitetet klar med spændende foredrag

29. juli 2018 Kultur

Sønderborg Folkeuniversitets efterårsprogram 2018 – varme emner til den kolde tid.

Ulighed er et af de varme emner i den politiske debat. Folkeuniversitetet har inviteret tre aktuelle debattører til Sønderborg for at belyse problemet.

Redaktør Arne Hardis fra Weekendavisen tager udgangspunkt i Jørgen Dichs bog fra 1973 om ”den herskende klasse”: Er det kapitalisterne eller de offentligt ansatte?

Kaare Dybvad Bek tager et opgør med den kreative klasse og taler om ”de lærdes tyranni” over for de traditionelle arbejdere inden for industri og håndværk. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Og Lars Olsen angriber fra en anden vinkel ”videnssamfundet”, som skaber utryghed og mistillid til samfundets elite, herunder landets politikere.

”Grænseregion – fra nationalt kerneland til udkantsregion” kalder professor Steen Bo Frandsen fra Center for Grænseregionsforskning på Alsion –  et af fire foredrag om Sønderjylland i dag – i lyset af den historiske udvikling.

Et andet foredrag ser på forholdet mellem det nationale og det regionale i grænseregionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også mindretalsproblematikken behandles af lektor Tobias Wung-Sung, der ligeledes forsker ved Center for Grænseregionsforskning.

Se alle foredragene HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...