Folkeuniversitetet og Kunstskolen sammen om Alletiders Kunsthistorie

24. marts 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderjyllands Kunstskole og Sønderborg Folkeuniversitet inviterer alle kunstinteresserede til et 3-årigt kursus, hvor kunsthistorien bliver gennemgået kronologisk i 4 moduler over 2 år.

I alt 48 foredrag á 1½ time.

Som opfølgning på den kronologiske gennemgang følger to emnekurser, hvor der er mulighed for at fordybe sig i særlige områder inden for kunsthistorien, geografisk, tids- eller genremæssigt.

Hvert emnekursus er på 12 foredrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er således et omfattende skib, Kunstskolen og Folkeuniversitetet nu sætter i søen. Der er kursusstart til september, og så er der 24 foredrag  sæson i de kommende 3 år, altså frem til og med foråret 2020.

For at sikre sig de bedste lærerkræfter har man allieret sig med Folkeuniversitetet ved Københavns Universitet, som stiller kunsthistorikere til rådighed til hele forløbet. Det er studieleder ved kunsthistorie i København, Peter S. Meyer, der tager sig af efterårets foredrag om tiden fra antikken til renæssancer. I foråret 2018 tager mag.art. Birgitte Zacho over og gennemgår tiden fra den italienske renæssance og frem til nyklassicismen, altså tiden fra 1400-1800.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden følger i efteråret 2018 gennemgang af tiden fra romantik til realisme, og den kronologiske gennemgang af kunsthistorien afsluttes i foråret 2019 med 12 foredrag med overskriften ”Fra modernismen til samtidskunsten”.

Ved valg af emnekurser vil man så vidt muligt tage hensyn til deltagernes ønsker.

Venter stor tilslutning

Det er anden gang, Sønderjyllands Kunstskole og Sønderborg Folkeuniversitet udbyder ”Det 3-årige linjestudium i kunsthistorie” – første gang var i 1990. Dengang måtte kurset dubleres på grund af overvældende tilslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstskolen og Folkeuniversitetet har i mange år samarbejdet om kunsthistoriske foredrag – der er tradition for kunsthistorie på Kunstskolen mandag eftermiddag. Det 3-årige linjestudium er derfor også placeret om mandagen – med start mandag den 4. september kl. 16.

Nærmere oplysning om linjestudiet kan fås hos

Sønderjyllands Kunstskole, tlf. 74 42 18 28 eller mail [email protected]

Sønderborg Folkeuniversitet, tlf. 74 43 12 31 eller mail [email protected]

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole [email protected]
11. december 2023 Erhverv, Gråsten

Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret skifter ejer og navn

11. december 2023 Erhverv

To frisører i Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret i Gråsten får overdraget salonen til januar og så får den navnet Hårfavoritten. De nye ejere, Nathasia Hjort Pedersen og Trine Frank, som begge er fra Gråstenområdet, har et ønske om at give noget godt til Ulsnæs Centret og bevare de mange forskellige muligheder, blive ved med […]

Læs mere...