Folkeuniversitetet og Kunstskolen sammen om Alletiders Kunsthistorie

24. marts 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderjyllands Kunstskole og Sønderborg Folkeuniversitet inviterer alle kunstinteresserede til et 3-årigt kursus, hvor kunsthistorien bliver gennemgået kronologisk i 4 moduler over 2 år.

I alt 48 foredrag á 1½ time.

Som opfølgning på den kronologiske gennemgang følger to emnekurser, hvor der er mulighed for at fordybe sig i særlige områder inden for kunsthistorien, geografisk, tids- eller genremæssigt.

Hvert emnekursus er på 12 foredrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er således et omfattende skib, Kunstskolen og Folkeuniversitetet nu sætter i søen. Der er kursusstart til september, og så er der 24 foredrag  sæson i de kommende 3 år, altså frem til og med foråret 2020.

For at sikre sig de bedste lærerkræfter har man allieret sig med Folkeuniversitetet ved Københavns Universitet, som stiller kunsthistorikere til rådighed til hele forløbet. Det er studieleder ved kunsthistorie i København, Peter S. Meyer, der tager sig af efterårets foredrag om tiden fra antikken til renæssancer. I foråret 2018 tager mag.art. Birgitte Zacho over og gennemgår tiden fra den italienske renæssance og frem til nyklassicismen, altså tiden fra 1400-1800.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden følger i efteråret 2018 gennemgang af tiden fra romantik til realisme, og den kronologiske gennemgang af kunsthistorien afsluttes i foråret 2019 med 12 foredrag med overskriften ”Fra modernismen til samtidskunsten”.

Ved valg af emnekurser vil man så vidt muligt tage hensyn til deltagernes ønsker.

Venter stor tilslutning

Det er anden gang, Sønderjyllands Kunstskole og Sønderborg Folkeuniversitet udbyder ”Det 3-årige linjestudium i kunsthistorie” – første gang var i 1990. Dengang måtte kurset dubleres på grund af overvældende tilslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstskolen og Folkeuniversitetet har i mange år samarbejdet om kunsthistoriske foredrag – der er tradition for kunsthistorie på Kunstskolen mandag eftermiddag. Det 3-årige linjestudium er derfor også placeret om mandagen – med start mandag den 4. september kl. 16.

Nærmere oplysning om linjestudiet kan fås hos

Sønderjyllands Kunstskole, tlf. 74 42 18 28 eller mail kunstskolen@sonderborg.dk

Sønderborg Folkeuniversitet, tlf. 74 43 12 31 eller mail fu.soenderborg@gmail.com

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juli 2022 Tour de France, Politik, Sønderborg

Tour de France: Borgmester afviser at undersøge effekten af Tour de France-investeringen på 21 millioner kroner

2. juli 2022 Tour de France

Når Tour de France kommer til Sønderborg i morgen, søndag, koster det minimum 21 millioner kroner, som SønderborgNYT skrev i går, og ifølge mediet Markedsføring, vedkender borgmester Erik Lauritzen sig, at det er mange penge at bruge på Tour de France: Trods den store millioninvestering i at få Tour de France til Sønderborg, har borgmesteren […]

Læs mere...