Forældreopråb skal få politikerne til at huske børnene

6. april 2019 Politik

Lørdag er der demonstrationer i Sønderborg og 56 andre steder i Danmark , hvor forældre vil have flere voksne omkring børnene i vuggestuer og børnehaver. Bag demonstrationerne er bevægelsen Forældreopråb – Omsorg for vores børn NU.

“Vi vil ha’ at politikerne på Crhstiansborg lægger fast, hvor mange børn en pædagog kan passe og når de har gjort det, så kan vi stille krav til kommunen”, siger Anne Bild Poulsen og Christina Moos, som er tovholderen for den lokale demonstration, hvor tæt på 200 mennesker mødtes på Rådhustorvet og derfra gik alle til Rønhaveplads, hvor der blev holdt taler, som gerne skal vække genlyd på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge siger, at Sønderborg ikke er den kommune i landet, hvor det står værst til.

FOA-repræsentanter siger til SønderborgNYT, det er svært at sige, hvordan nomeringen er i Sønderborgs pasningstilbud, fordi den ikke viser, om pædagogerne har kontakt med børnene eller om de laver kontorarbejde eller andet.

“Hvis ikke Børne- og Uddannelsedirektøren havde beordret daginstitutionerne til at tage omslag om demonstrationen ned, så kunne vi have været flere”, siger Karsten Wohlgemuth til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kravet fra forældre i hele landet

“Det ideelle er en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn”, siger bevægelsen, der gennem en demonstration vil råbe politikerne på Christiansborg op, så der kommer nogle rammer, som gør, at forældre kan stille krav til kommunerne.

“Pædagogerne har længe råbt op om, at man er ved at tabe en generation på gulvet”, talsperson Maria Blønd fra bevægelsen til TV2 News.

SFs børneordfører, Jacob Mark, mener, at der er sparet alt for meget på børneområdet og det kan hænge samme med, at ikke alle kommuner ikke har de penge, der er brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor må Christiansborg sende flere penge ud i kommunerne, så børn i alle kommuner får en ensartet pasning. Det skal følges af nogle retningslinier om normering. Nogle minimumsstandarter”, siger han til TV2 News.

Kommunerne har ansvaret

Det synes Liberal Alliances Laura Lindahl ikke:

“Vi skal be’ kommunerne prioritere kernevelfærd højere end kultur”, siger hun og tilføjer, at kommuner bruger rigtigt mange penge på store kulturprojekter i stedet for at sikre børn en ordentlig pasning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når kommunerne siger, at de skal spare på børneområdet, så skal vi huske, det er et valg”.

“Laver vi lovgivning på området, skal vi sende to milliarder kroner med”.

Begge folketingspolitikere er enige om, at det er vigtigt, at børn trives, fordi barndommen vil følge dem gennem hele livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk