Foredrag: Rejsen til Amerika – på sporet af Jens Jensen fra Dybbøl

8. april 2018 Kultur

Lørdag den 21. april inviterer Historisk Samfund for Sønderjylland til en gratis foredrags-eftermiddag kl. 13 i salen i Multikulturhuset i Sønderborg for alle interesserede.

Foredraget handler om ”Rejsen til Amerika – på sporet af Jens Jensen fra Dybbøl”, og foredragsholderen er Ole Sønnichsen, født 1973, journalist, forfatter og forlagschef, opvokset på Nordals. Han har bl.a. skrevet tobindsværket Rejsen til Amerika, der udkom på Gyldendal i 2013 og 2015. Bøgerne blev lavet om til en dokumentarserie i tre afsnit på Danmarks Radio. Ole Sønnichsen arbejder i øjeblikket på endnu en udvandringsbog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange sønderjyder var blandt de 350.000 danskere, der mellem 1850 og 1920 rejste til Amerika for at søge lykken på den anden side af Atlanterhavet, skriver Historisk Samfund i en pressemeddelelse.

En af dem var Jens Jensen fra Dybbøl, der sammen med sin forlovede kom til Chicago og arbejdede sig op fra bunden af samfundet og endte med at udleve den amerikanske drøm.

Udvandringen var et drama fyldt med knuste drømme, død, sygdomme og falske forhåbninger, men det er også en historie fyldt med lykke, kærlighed og store drømme, der gik i opfyldelse. Den historie genfortæller Ole Sønnichsen i ord og billeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk