Tour de France: Foreløbig ser det ud til alene at blive mænd der skal hædre cykelrytterne

29. juni 2022 Tour de France

Når borgmester Erik Lauritzen og første viceborgmester skal på Tour de France-podiet på søndag, skal borgmesteren overrække en medalje til dagens etapevinder og Stephan Kleinschmidt skal overrække den grønne trøje til den cykelrytter, der fører i pointkonkurrence.

Formanden for Bitten og Mads Clausens Fond, Per Have, skal også på podiet, hvor han skal overrække den hvide trøje til den rytter, der fører ungdomskonkurrencen.

Man kan sige, at de to politikere repræsenterer Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Per Have er blevet spurgt som formand for Bitten & Mads Clausens Fond, fordi fonden har sponsoreret materialer og opsætning af den gule bro. Det er et gult vartegn for kommunen i forbindelse med Tour de France, og derfor var det nærliggende at spørge Bitten & Mads Clausens Fond”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

I de tidligere år har der været kyssepiger på podiet i Tour de France, men som en del af ligestillingen er det med kyssepiger fortid.

Men helt så meget ligestilling er der indtil videre ikke på podiet, når det er tre lokale mænd, som skal på Tour de France-podiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en tilfældighed, for det er repræsentanterne for Byrådet og Bitten & Mads Clausens Fond, der er blevet udpeget. I forhold til Byrådet er borgmesteren og første viceborgmesteren begge mænd. Det samme gør sig gældende for Bitten & Mads Clausens Fond, hvor formanden også er en mand. Hvem andre tre prisoverrækker bliver, må vi se, når navnene offentliggøres”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...