Foreningen Nygaard fik en ærespris

21. januar 2015 Kultur

H. V. Clausens og Johan Ottosens Legat til danskhedens fremme i Sønderjylland har i 2015 tildelt Foreningen Nygård en æresgave på 9.000 kr. der blev overrakt forleden.download (2)

Malene Bendix, medlem af legatbestyrelsen og efterkommer efter legatstifteren Georg S. Bendix, sagde blandt andet følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I år har bestyrelsen besluttet sig for at hylde fællesskaber. Vi fik ideen, da vi læste om Nygård – og alt det I har opbygget på Nygård i fællesskab.”

Herefter opridsede hun foreningens Nygårds opståen og idegrundlag, samt foreningens hidtidige resultater: renoveringen af stedet, de mange og mangeartede arrangementer samt udlejningsvirksomheden.

Prisen blev motiveret og overrakt ved en uformel og hyggelig sammenkomst i Vojens.

Prisen blev motiveret og overrakt ved en uformel og hyggelig sammenkomst i Vojens.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Det er utroligt, hvad mennesker kan i fællesskab. Foreningens frivillige står for den daglige drift og organisering. En gruppe står for at leje stedet ud, en holder haven, en sørger for brænde – eller står for arbejdet med at vedligeholde og forbedre Nygård”.

H.V.Clausens og Johan Ottosens legat til fremme af danskheden i Sønderjylland bliver givet til en mand eller kvinde, som har udført fortjenstfuldt arbejde for danskhedens sag i Sønderjylland.

“Det har I i foreningen Nygård gjort i fællesskab – og derfor er det en glæde på bestyrelsens vegne at overrække hædersgaven til jer. Til lykke”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Legatbestyrelsen består af Malene Bendix (Hvalsø), Nis Skau (Maugstrup) og Karl Posselt (Vojens)

Nygård var repræsenteret ved Birgitte Romme og Asta Broesby-Olsen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...