Foreningen Siloerne vil lave kornsiloer i Skovby til kulturhus

3. maj 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I december blev Foreningen Siloerne stiftet i Skovby. Foreningen har med virkning fra 1. april indgået en tre-årig lejeaftale med ejeren af den tidligere korn- & foderstof i byen.

Lejeaftalen indeholder en forkøbsret og foreningen vil bruge tiden på, at undersøge mulighederne for at etablere et slags kulturhus på stedet.

Mulighederne og den fremtidige anvendelse skal afklares med lokalområdets foreninger og de kommende brugere skal involveres.

Foreningen vil om sommeren anvende de 600 m2 lade med tilhørende 18 meter høje siloer til koncerter og events. Det skal skaffe opmærksomhed og det skal sammen med medlemmernes støtte og sponsorer udgøre det økonomiske grundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siloerne har siden de blev rejst i begyndelsen af 50’erne været en markant del af Skovby og var et pejlemærke i trafikken i tiden før GPS.

Det er ved at være en del år siden korn- & foderstof forretningen ophørte. Som så meget andet i landsbyerne dengang. Udviklingen afviklede landsbyerne.

Det er foreningens mål, at der igen skal være liv i den tidligere korn- & foderstof.

Skovby har overlevet udviklingen

“Det lykkedes ikke helt udviklingen, at slå Skovby ihjel. Vi har stadig Brugsen, Migges Bageri, Skovby Kro og en masse andre større og mindre lokale erhvervsdrivende. Det er mange lokale arbejdspladser og det har stor betydning. Ikke mindst for vores unge, der ofte har deres første kontakt med erhvervslivet lokalt som ungarbejdere. Det skaber god sammenhængskraft i dagligdagen og det giver mening i et livsforløb, at bo og vokse op i en landsby” mener foreningens kasserer Line Frederiksen der driver det lille Skovby Ishus ved siden af foreningsarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har været rundt i Skovby for at sælge medlemskort og vi er blevet rigtigt godt modtaget. Det tyder på, at ideen om et kulturhus i Skovby ikke er helt hen i vejret”, siger Line Frederiksen.

Foreningen inviterer interesserede til at kigge på lokalerne på Kegnæsvej 38 i Skovby den 14. juni fra klokken 17.

Samme aften klokken 19.30 er der møde, hvor foreningen vil fremlægge sine ideer og sammen med de fremmødte tage et lille skridt nærmere et kulturhus i de tidligere kornsiloer i Skovby.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

15. april 2024 Samfund, Sønderborg

Vikingeklubben åbner

15. april 2024 Samfund

Vi åbner Vikingeklubben igen på fredag kl. 06:00, oplyser bestyrelsen. Søndag fra kl. 12-14 er der officiel indvielse med øl og pølser til medlemmerne. Klubben har været lukket siden stormfloden, hvor skaderne på bygningen var omfattende. Vægge blev ødelagt, klinker flået af gulvet, døre og brusevægge blev revet ud. El-installationer stod under vand, højvandsskotter var […]

Læs mere...