Foreningen VM i Synnejysk lukker og slukker

5. april 2018 Kultur

Foreningen VM i Synnejysk, der har stået for verdensmesterskab i den sønderjyske dialekt i 2013 og 2015 i Guderup, har haft deres sidste generalforsamling.

Generalforsamlingen vedtog enstemmigt at nedlægge foreningen, da det ikke længere er muligt at skaffe den nødvendige kapital for at sikre mesterskabets fortsatte vækst OG da det er blevet sværere og sværere at skaffe frivillige kræfter til at hjælpe med den store planlægning og gennemførelse af så stort et projekt.

Den afgående bestyrelse beklagede mange gange, men ville samtidig sige tusind tak til alle sponsorer og frivillige, der har virkeliggjort to store verdensmesterskaber i vores fælles sprog, sønderjysk.

“Det er muligt at mesterskaberne ikke har overlevet, men det vil sproget altid gøre, da det er en del af vores fælles DNA”, siger afgående formand Keld Aaes i en pressemeddelelse.

Overskudet fra foreningens sidste regnskab vil blive doneret til fremstilling af undervisningsmateriale på synnejysk til folkeskoleklasser fra 0.-6. kl.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...