Foreningerne kan rykke i kasernen i løbet af juni måned

4. marts 2022 Sønderborg

Efter nogle år med mørke vinduer vil den gamle kaserne i Sønderborg snart igen blive præget af lys fra vinduerne og liv på gange og i lokaler. Hovedbygningen er nu næsten færdigrenoveret og klar til et nyt liv som foreningshus. Det ventes færdig i den første uge af juni, skriver Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

“Der er et fantastisk foreningsliv med masser af ildsjæle og jeg glæder mig til, at de nu kan samles, mødes på tværs og måske skabe nyt i nye fællesskaber. Jeg ser mange muligheder og glæder mig over, at der har været så stor interesse for at få lokaler på kasernen. Desværre kan vi ikke imødekomme alle ønsker til permanente lokaler, men til gengæld er der mange lokaler, som alle foreninger kan booke ad hoc”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før fordelingen af permanente lokaler efter ansøgning har aftenskolerne fået lokaler på 5. etage, som de gradvist har taget dem i brug, ligesom Det Sønderjyske Sangcenter og korene også for længst er rykket ind i kontorer og undervisningslokaler på hele 4. etage. Derudover er lokaler på 1. etage fordelt til lokalhistoriske arkiver, Veteranerne og Kontaktudvalget for Militære Traditioner.

Fordelingen af de øvrige permanente lokaler er foretaget efter en række principper, som tidligere er politisk vedtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

De permanente lokaler er fordelt til Sportsfiskerforeningen Valkyrien, Als Veteranklub, Sønderborg Billard Club og Blæksprutterne – alle på 3. etage, hvor der også er en række foreningslokaler til bookning. De permanente lokaler tildeles som udgangspunkt for to år ad gangen.

“Selv om der er sat navneskilte på mange lokaler, så er der stadig på 1., 2. og 3. etage en lang række mødelokaler og mindre lokaler, som foreningerne kan booke, så der bliver rig lejlighed for alle til at bruge foreningshuset”, siger næstformand Thomas Worm Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...