Ældreplejens SOSU’er og sygeplejersker får mere tid til borgerne

4. december 2022 Politik

For at sætte yderligere fokus på, hvordan tingene kan optimeres og personalet kan anvendes bedst muligt i Sønderborg Kommune, besluttede Byrådet i marts at sætte gang i en proces med at udpege og ophæve ikke lovpligtige regler.

En pulje fra Finansloven var tidligere fordelt på en række projekter, der skulle bidrage til at udvikle og afprøve nye innovative veje til at styrke omsorg og nærvær for borgere i ældreplejen.

Opgaven var at se på, hvordan man kunne reducere unødvendige dokumentationskrav og derved frigive mere tid til borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Handicaprådet og Ældrerådet blev inddraget i processen omkring plejecentre og i Hjemme- og Sygeplejen.

På det kommende møde i Social-, Senior- og Handicapudvalget bliver politikerne orienteret om resultatet af indsatsen.

Projektet har resulteret i en række forslag til forbedringer og forenklinger, der har betyder væsentlig mindre papirarbejde og mere tid til borgerne.

Projektet er gennemført i et samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...