Formand Lisbet Skytte Skyum tog ordet på Mødrehjælpens generalforsamling

25. februar 2020 Sønderborg

Det har været et godt og stabilt år i Mødrehjælpens lokalforening og det har det udelukkende været på grund af alle de frivillige og de alle de frivillige arbejdstimer, de har lagt i butikken og i de forskellige aktiviteter, der er afviklet for vores målgrupper.

Det sagde Lisbet Skytte Skyum ved lokalafdelingens generalforsamling tirsdag.

”Bæredygtighed er alfa og omega, og alt der kan genbruges bør genbruges – således også børnetøj og ting til børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

I takt med at vi for eksempel skal spise årstidens frugt og grønt fra vores nærområde, at vi skal reducere vores kødforbrug, at vi skal flyve mindre, at vi i al bred almindelighed skal forbruge med omtanke for miljøet, så tror jeg også stille og roligt, vi vil se, at hele bæredygtighedsprincippet så at sige smitter af på vores butik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ud over at genbrug er et godt og rigtigt princip, så er det også butikken der, sammen med de donationer vi får, finansierer vores aktiviteter, og derudover – skal vi huske – kan økonomisk trængte børnefamilier også få pengene til at række væsentlig længere ved at handle godt og billigt hos os”.

Hun fortsatte:

”Aktiviteterne for vores målgrupper, som jo primært er udsatte og sårbare børnefamilier, kommer vi ind på lidt senere, men jeg skal ikke her undlade at udtrykke min store beundring for alt det, der sker – for alle de forskelligartede tilbud, vi har.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jo de aktivitetsfrivillige, der er i direkte øjenhøjde med vores brugere. Hvad enten det er ved Måltidet, i forbindelse med Den Rullende Kagemand, i Universe, ved bowlingturen, i biografen, ved skov og strand eller hvad det nu kan være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jer, der er garanter for de gode familieoplevelser. Både de mere velafprøvede og de nye, der er kommer til undervejs. Det er jer, der iscenesætter den gode stemning. Det kommer ikke af sig selv”.

Af det overskud butikken genererer, skal der betales 45 procent af til Mødrehjælpen centralt.

Det skal der, fordi lokalafdelingen er en del af en større familie med tre rådgivningshuse, der hjælper på flere måder.

”Som børnefamilie eller gravid kan man få viden og råd gennem en lang række rigtig gode rådgivningsartikler, der ligger frit tilgængeligt på nettet, man kan få telefonrådgivning eller bestille tid til en samtale, man kan chatte med en rådgiver fra sin mobil, tablet eller PC og man kan søge om julehjælp, hvilket i øvrigt er blevet bevilget til 46 familier med i alt 106 børn her i Sønderborg i julen 2019”, sagde Liebet Skytte Skyum.

”Hvad er det så, vi skal her lokalt? Hvis jeg skal oversætte det centrale arbejde til noget lokalt, så betyder det, at vi til alle tider skal bestræbe os på at være ordentlige i ordets bedste betydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal ikke lægge vores egen målestok ud over de mennesker, som vi i egenskab af frivillige møder på vores vej. Vi skal i den bedste af alle verdner møde vores brugere der, hvor de er, og så være de gode forbilleder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ta’ de gode samtaler, hvor det giver mening. Være den gode empatiske ekspedient i butikken med tid til kunden – være den tryghedsskabende person ved aktiviteterne, der kan få forældre og børn til at slappe af og nyde samværet.

Måske oven i købet få et smil frem på læben. Så er vi lykkedes med vores arbejde”.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...