Fortiden stopper byggemodning i Vester Sottrup

25. marts 2018 Kultur

Sønderborg Kommune har igennem flere år arbejdet på at kunne tilbyde byggegrunde i Vester Sottrup. Der er satset på et område ved Johannes Johannsens Vej øst for Lerløkke, men her er der nu fundet så omfattende fortidsminder, at man er nødt til at finde et andet område.

Udgifterne til udgravninger ville gøre byggegrundene for dyre.

Arbejdet med at etablere nye parcelhusgrunde bunder i, at der er en efterspørgsel:

“Der er borgere, der venter på, at der kommer nye byggegrunde i Vester Sottrup. Derfor er det også ærgerligt, at vi nu må erkende, at vi må begynde forfra – med den tid, det indebærer for lokalplan, erhvervelse af jord, byggemodning osv. Som reglerne er nu, er det bygherren – i dette tilfælde kommunen – der skal betale for museernes udgravninger. For området i Vester Sottrup løber det op i 5,1 mio. kr., som skal fordeles på prisen for byggegrundene. Det er ikke realistisk, og derfor har vi besluttet ikke at fortsætte med byggemodningen dér”, siger Aase Nyegaard, formand for teknik- og miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er obligatorisk, at arealer skal undersøges for fortidsminder, inden man for eksempel går i gang med at byggemodne eller anlægge en vej. I området ved Johannes Johannsens Vej er der fundet, hvad Museum Sønderjylland kalder ”væsentlige jordfaste fortidsminder”.

Der er fundet gruber og stolpehuller, som stammer fra treskibede langhuse fra førromersk og ældre romersk jernalder – dvs. perioden omkring år 0.

Mange af husene er brandtomter.

Der er tidligere fundet spor efter yngre bebyggelser ved Legbjergvej nord for Lerløkke. Arkæologerne ønsker derfor at udgrave hele området for at få klarhed over, om de to områder tilsammen har udgjort en landsby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis er der stadig efterspørgsel på byggegrunde i Vester Sottrup, og derfor går vi naturligvis nu i gang med at finde et andet, velegnet område til parcelhusgrunde. Vi tager arbejdstøjet på og må starte forfra med processens forskellige faser fra mark til byggeklare byggegrunde”, siger Aase Nyegaard i den pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...