Fortsat vækst kan kræve flere hænder hos Danfoss 

25. marts 2015 Erhverv

Når en virksomhed er i fremgang og sælger mere, bliver der automatisk brug for at følge efterspørgslen og producere mere.

Samme situation står Danfoss i, som sidste år oplevede fremgang – endda med rekordhøj omsætning og indtjening.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor kan der også blive brug for flere hænder til de mange opgaver”, siger koncernchef og administrerende direktør Niels B. Christiansen.

Niels B. Christensen. Foto: Danfoss

Niels B. Christensen. Foto: Danfoss

“Ambitionen er at vokse så hurtigt, som vi overhovedet kan. Der er det klart, at når vi kommer op og vokser hurtigere, så skal vi også være flere mennesker til at tilvejebringe de enkelte produkter”, siger han tilInformation.

Men kigges der i det årsregnskab, som Danfoss har præsenteret onsdag, har der også været fyringer gennem de seneste år, da der fra 2012 til 2013 blev 629 færre ansatte i den danske industrikoncern.

Ved udgangen af 2014 var der til gengæld 24.117 ansatte, som er 1654 flere end samme tidspunkt i 2013. Det skyldes blandt andet sidste års køb af den finske producent af frekvensomformere, Vacon.

“Vi har iværksat initiativer for at drive mere vækst. Der er det klart, at kan vi drive væksten højere op, så kan vi godt komme i en situation, hvor vi bliver mere produktive, og samtidig skal være flere”, siger Niels B. Christiansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk