Forvaltning: Helt efter bogen beskyttet værksted laver cykelmekaniker-opgaver

21. november 2016 Erhverv

De lokale cykelhandlere har takket nej til kvit og frit at sætte en masse indsamlede, brugte cykler i stand for de mange tusinde børn, der kommer på spejderlejr i Sønderborg til sommer.

Og nu viser det sig, at Værkstedet Østerlund i Nordborg, der beskæftiger udviklingshæmmede har fået opgaven og i den forbindelse udtalte Dansk Industris Erling Duus, at det ikke er helt efter bogen, at Sønderborg Kommune påtager sig opgaver, som det lokale erhvervsliv ellers skal leve af.

Nu har forvaltningen sendt en redegørelse til byrådets politikere, hvor der ifølge Fælleslistens Aase Nyegaard står, at der ikke er noget at komme efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er indenfor lovens rammer”, refererer Aase Nyegaard.

Fangede ikke udvalgsformænd

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at fange Erhvervsudvalgets formand, konservative Ole W. Stenshøj, for at høre, om det ikke strider imod tilløbet til større erhvervsvenlighed, når kommunen tager opgaver, der hører til hos erhvervslivets faglærte.

Det har heller ikke været muligt at få forbindelse til formanden for Socialudvalget og få at vide, hvorfor en skattefinanseret social institution tager opgaver, der hører hjemme i det private erhvervsliv og også høre, om spejder-sekretariatet ikke kunne have fundet sponsorer til at betale for en fagligt forsvarlig istandsættelse af de gratis indsamlede lejrcykler.

Artiklen fortsætter under annoncen

I budgettet har spejderne, trods 31 millioner kommunale skattekroner, ifølge eget udsagn ikke plads til at betale for reparationen af de mange cykler.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...