Forvaltningen vil have grønt lys til at opdatere Varmeplan 2021

29. maj 2021 Politik

Forvaltningen har udarbejdet et forslag til Varmeplan 2021 og forslaget har været i fire ugers offentlig høring. Der er ikke indsendt høringssvar. Forvaltningen foreslår, at en opgørelse over eksisterende olie-, naturgas- og biobrændselsfyr opdateres med nyeste oplysninger.

Sagen understøtter Byrådets vision om grøn omstilling, herunder at planlægge strategisk og langsigtet i forhold til grøn lokalproduceret energi.

Nu er det op til Teknik- og Miljøudvalget at beslutte, om opgørelsen skal laves.

Artiklen fortsætter under annoncen

Varmeplanen er en kommunal handleplan, som bygger på Strategisk Energiplan 2020 og udstikker handlinger for at nå målet om CO2-neutral opvarmning i 2029. Varmeplanen er ikke juridisk bindende, men er et væsentligt grundlag for samarbejde mellem de relevante aktører, der skal følge op på planen.

Varmeplanen udpeger blandt andet nye områder med potentiale til fjernvarme og de primære områder, der er udpeget er: Rinkenæs, Vester Sottrup, Nybøl, Bro i Augustenborg, Stevning, Stolbro og Oksbøl. Fjernvarmeværkerne er i gang med at undersøge de konkrete muligheder for fjernvarme for flere af områderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Varmeplanen har desuden fokus på at understøtte udfasning af olie- og naturgasfyr til fordel for grønne løsninger som varmepumper, jordvarme og solvarme.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...