Forvaltningen vil have grønt lys til at opdatere Varmeplan 2021

29. maj 2021 Politik

Forvaltningen har udarbejdet et forslag til Varmeplan 2021 og forslaget har været i fire ugers offentlig høring. Der er ikke indsendt høringssvar. Forvaltningen foreslår, at en opgørelse over eksisterende olie-, naturgas- og biobrændselsfyr opdateres med nyeste oplysninger.

Sagen understøtter Byrådets vision om grøn omstilling, herunder at planlægge strategisk og langsigtet i forhold til grøn lokalproduceret energi.

Nu er det op til Teknik- og Miljøudvalget at beslutte, om opgørelsen skal laves.

Artiklen fortsætter under annoncen

Varmeplanen er en kommunal handleplan, som bygger på Strategisk Energiplan 2020 og udstikker handlinger for at nå målet om CO2-neutral opvarmning i 2029. Varmeplanen er ikke juridisk bindende, men er et væsentligt grundlag for samarbejde mellem de relevante aktører, der skal følge op på planen.

Varmeplanen udpeger blandt andet nye områder med potentiale til fjernvarme og de primære områder, der er udpeget er: Rinkenæs, Vester Sottrup, Nybøl, Bro i Augustenborg, Stevning, Stolbro og Oksbøl. Fjernvarmeværkerne er i gang med at undersøge de konkrete muligheder for fjernvarme for flere af områderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Varmeplanen har desuden fokus på at understøtte udfasning af olie- og naturgasfyr til fordel for grønne løsninger som varmepumper, jordvarme og solvarme.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...