Fra Egernsund til Urlev med foredrag om 1864

11. august 2015 Kultur

Selvom det var 2014, der var jubilæumsår for krigen i 1864, er folks interesse for de dramatiske begivenheder tilsyneladende usvækket. Det ses bl.a. af de mange, der her i sommer har besøgt Dybbøl Banke med mølle og historiecenter.1864

Senere på måneden drager – med en uges mellemrum – to grupper kursister fra Castbergård i Urlev mellem Horsens og Vejle til Dybbøl Banke. Castbergård er kursussted for døve, hørehæmmede og deres pårørende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen før kursisterne kører sydpå, har de haft besøg af journalist Flemming Nielsen fra Egernsund. Han møder op med sit foredrag “Forstærkningsmanden, fire rigsdaler, himlens straf – og ondskaben selv”.

Det handler om hans tipoldeforældre, Anne Helene fra Kiding ved Gråsten og Paul fra Søgårdsmark – og krigen i 1864 k1864. Den deltog Paul i som forstærkningsmand i to måneder og to dage – uden at få en skramme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men den 17. april slap heldet op.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...