Fredag falder der dom i omfattende tyverisag med hele 102 strafbare forhold

29. november 2019 112

Fire mænd i alderen mellem 16 og 33 år er tiltalt i sagen, hvor anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har nedlagt påstand om fængselsstraf og nedlagt påstand om, at den 33-årige, der er udlænding, skal udvises med et varigt indrejseforbud.

Dommen afsiges fredag eftermiddag, skriver Anklagemyndigheden.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale ud fra bestemmelserne i straffeloven om indbrudskriminalitet og hæleri af særlig grov beskaffenhed. Dette skyldes sagskompleksets omfang, at kriminaliteten har været organiseret samt det store antal tyvekoster, politiet har fundet i forbindelse med to ransagninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

102 forhold

Sagskomplekset omfatter 69 forhold om indbrud af særlig grov beskaffenhed, forsøg på indbrud af særlig grov beskaffenhed, brugstyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Dertil kommer en række andre forhold: Et tilfælde af vidnetrusler, overtrædelser af færdselsloven samt overtrædelser af lov om euforiserende stoffer. I alt omfatter anklageskriftet således 102 forhold.

Alle indbrudstyverier – på nær et – har fundet sted i Sønderborg Kommune, og hændelserne har fundet sted i perioden fra september 2018 og frem til marts 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indbrudstyverierne har fundet sted i private hjem, hvor der er stjålet designervarer, computere, ipads og anden elektronik, smykker, sølvtøj, værktøj, kontanter, ure, parfume, tøj, frimærker, mønter m.m.

Flere tusinde tyvekoster

Ved en enkelt ransagning har politiet fundet over 3.000 tyvekoster på en adresse i Sønderborg, men det er politiets formodning, at man allerede på dette tidspunkt har videresolgt en lang række genstande, der var stjålet ved de mange indbrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi har opgjort værdien af de beslaglagte koster til cirka 1,2 millioner kroner.

De fire personer blev anholdt i februar og marts og har været varetægtsfængslet lige siden.

Retsmødet fredag er det tiende retsmøde i sagen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...