Fremads U15-pigehold vandt det jyske mesterskab

26. juni 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Da talentfulde spillere på Sønderborg Fremads U15-pigehold vandt det jyske mesterskab med en sejr på 3-0 i finalen over Thorsø/Tungelund IF, der ligger mellem Silkeborg og Randers.

Finalen blev spillet på en knoldet og tør bane på Vinding Stadion ved Vejle, og det var ingen fordel for de teknisk overlegne spillere fra Sønderborg. Alligevel blev den en klar sejr i en kamp, der aldrig blev et brag af en finale. Dertil var kronjyderne simpelthen en klasse dårligere, skriver Sønderborg Fremad i en pressemeddelelse.

Allerede efter fem minutter havde Fremad chancer til et-to mål. De kom dog ikke. Men i 14. minut scorede Anita Avdija til 1-0 på oplæg fra Anna Pilegaard Jepsen. I 27. minut scorede Anita Avdija igen – og et minut senere fuldførte hun det ægte finale-hattrick på en lækker følt aflevering i dyden fra Anna P. Jepsen. Det var Avdijas mål nummer 23 i sæsonens 12 kampe.

I anden halvleg gik luften ligesom ud af kampen. Der blev skiftet flittigt ud af Fremads træner Martin Jørgensen, og selv om alsingerne stadig var bedst, så blev det ikke til så meget. De sidst ti minutter af kampen kom kronjyderne først på boldene, men dog uden at blive rigtig farlige.

Fremad havde cirka 80-90 tilskuere med til kampen, men modstanderne vel havde et halvt hundred. Sejren blev fejret med overrækkelse af stor pokal, som anfører Maja Hakonsen Andersen tog imod repræsentanterne fra DBU-Jylland – med guldhat på som resten af holdet, der stod iklædt hvide officielle mesterskabstrøjer fra DBU og guldmedlajer. Så var der ellers champagnekamp og sang for det jyske mesterskab.