Fri for digital post er ikke fri for digital selvbetjening

30. november 2014 Uncategorized

computerDe borgere, som er blevet fritaget for at modtage post digitalt, kan alligevel ikke se sig fri for digitalisering.

Fra 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

december er det nemlig obligatorisk at søge om alt fra boligstøtte og førtidspension til byggetilladelse og skilsmisse over internettet, skriver Politiken.

Men det bør ikke være noget problem, lyder det fra formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Kalundborgs borgmester Martin Damm.

Han skelner mellem, at borgerne ikke nødvendigvis har kendskab til, at et elektronisk brev er landet i deres indbakke, mens de selv skal være aktive, når det gælder selvbetjening.

“Elektronisk post kan være noget, som du skal reagere på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan man risikere at få post fra en offentlig myndighed, som man ikke ved er kommet, og derfor ikke kan reagere på”, siger han og fortsætter:

“Hvorimod borgerne ved, at de skal i gang med eksempelvis en ansøgning, når det gælder selvbetjening”.

De 476.000 fritagede borgere er efter anmodning blevet fritaget i henhold til loven om digital post.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men ikke i henhold til loven om digital selvbetjening.

De ikke-digitale borgere skal derfor igen bede deres kommuner om at blive fritaget for digital selvbetjening, når de skal melde flytning, have ændret boligstøtten eller søge om sociale ydelser.

Hver gang en borger skal søge om noget, skal Borgerservice i gang med en individuel vurdering af, om borgeren kan gøre det digitalt..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...