Fri for digital post er ikke fri for digital selvbetjening

30. november 2014 Uncategorized

computerDe borgere, som er blevet fritaget for at modtage post digitalt, kan alligevel ikke se sig fri for digitalisering.

Fra 1. december er det nemlig obligatorisk at søge om alt fra boligstøtte og førtidspension til byggetilladelse og skilsmisse over internettet, skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det bør ikke være noget problem, lyder det fra formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Kalundborgs borgmester Martin Damm.

Han skelner mellem, at borgerne ikke nødvendigvis har kendskab til, at et elektronisk brev er landet i deres indbakke, mens de selv skal være aktive, når det gælder selvbetjening.

“Elektronisk post kan være noget, som du skal reagere på. Her kan man risikere at få post fra en offentlig myndighed, som man ikke ved er kommet, og derfor ikke kan reagere på”, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvorimod borgerne ved, at de skal i gang med eksempelvis en ansøgning, når det gælder selvbetjening”.

De 476.000 fritagede borgere er efter anmodning blevet fritaget i henhold til loven om digital post. Men ikke i henhold til loven om digital selvbetjening.

De ikke-digitale borgere skal derfor igen bede deres kommuner om at blive fritaget for digital selvbetjening, når de skal melde flytning, have ændret boligstøtten eller søge om sociale ydelser.

Hver gang en borger skal søge om noget, skal Borgerservice i gang med en individuel vurdering af, om borgeren kan gøre det digitalt.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...