Fri for digital post er ikke fri for digital selvbetjening

30. november 2014 Uncategorized

computerDe borgere, som er blevet fritaget for at modtage post digitalt, kan alligevel ikke se sig fri for digitalisering.

Fra 1. december er det nemlig obligatorisk at søge om alt fra boligstøtte og førtidspension til byggetilladelse og skilsmisse over internettet, skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det bør ikke være noget problem, lyder det fra formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Kalundborgs borgmester Martin Damm.

Han skelner mellem, at borgerne ikke nødvendigvis har kendskab til, at et elektronisk brev er landet i deres indbakke, mens de selv skal være aktive, når det gælder selvbetjening.

“Elektronisk post kan være noget, som du skal reagere på. Her kan man risikere at få post fra en offentlig myndighed, som man ikke ved er kommet, og derfor ikke kan reagere på”, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvorimod borgerne ved, at de skal i gang med eksempelvis en ansøgning, når det gælder selvbetjening”.

De 476.000 fritagede borgere er efter anmodning blevet fritaget i henhold til loven om digital post. Men ikke i henhold til loven om digital selvbetjening.

De ikke-digitale borgere skal derfor igen bede deres kommuner om at blive fritaget for digital selvbetjening, når de skal melde flytning, have ændret boligstøtten eller søge om sociale ydelser.

Hver gang en borger skal søge om noget, skal Borgerservice i gang med en individuel vurdering af, om borgeren kan gøre det digitalt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...