Frisør debuterer som forfatter med to bøger

14. oktober 2015 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Tekst og fotos af Ejner Munkebro

Folk i Broager og omegn og ikke mindst kunderne kender Vivian Jessen som en altid glad og smilende kvinde og frisør. Men bag facaden gemmer der sig en kvinde, der om nogen har vendt sit eget liv på hovedet og lært at gå fra frygt til kærlighed.download

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lå bestemt ikke i kortene, da Vivian Jessen var en lille skolepige, at hun i en alder af 58 år ville kunne skrive ”Forfatter” på sit visitkort.   .

Langt fra endda, for som barn og ung, ja, faktisk langt ind i sit voksenliv, kæmpede Vivian Jessen med tunghørhed på det ene øre. Smerter og infektioner hørte til en del af hendes daglige liv, og flere operationer fik det heller ikke til at lykkes for hende.

I skolen fik hun lov til at passe sig selv i klassen, og hun blev ikke særlig god til dansk eller til at skrive.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så blev det heller ikke bedre af, at jeg var sønderjyde og talte sønderjysk”, siger Vivian Jessen. I dag med et smil på læben, men dengang i barndommen var det hårdt at være hende.

Vivian Jessen er tvilling, og hendes søster, Margit Mose, blev uddannet frisør og fik sin egen salon i Broager. Margit lokkede Vivian ind i faget. I dag har søsteren forladt frisørfaget, og Vivian Jessen har overtaget hendes frisørsalon Hår-Design i Broager.

Spansk healer

Artiklen fortsætter under annoncen

download (2)

”Vejen fra frygt til kærlighed” og Saras hemmelighed”

Hørehandicapppet og triste tanker plagede Vivian Jessen til langt ind i voksenlivet, men da hun er en kvinde, der ikke afviser en mulighed, før den er prøvet af, opsøgte hun en spansk healer og bad hende om hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kort efter besøget hos healeren forsvandt den kroniske infektion i øret, og en dag skete der noget uventet:

“Jeg hørte noget vand løbe og gik rundt og lyttede i huset, for noget måtte være utæt. Men forklaringen viste sig at være, at jeg lige havde været på toilettet og skyllet ud”, siger Vivian Jessen.

Med ét havde hun genvundet sin fulde hørelse, og mens man umiddelbart skulle synes, at det var alle tiders, fik Vivian Jessen nye problemer at kæmpe med.

“Alle mine stanser blev forstærket; Lugt, syn og følelser. Der var nærmest kommet turbo på, og jeg var mildt sagt chokeret”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Farvel til musikken

I årene inden havde musikken i de tre lokale orkestre – Broager Brandværnsorkester, Broager Brandværns musikShowband og Broager Brandværns Danseorkester, som Vivian Jessen var dirigent for, fyldt utroligt meget i hendes liv. Både hendes søster og datter spillede med i orkestrene, hvor de fungerede som ”ekstra ører” for Vivian Mose og kunne give tegn, hvis noget ikke var, som det skulle være. Selv kendte hun hver eneste musiker ind og ud, så på den måde kunne hun fungere som dirigent.

Men da hørelsen så at sige vendte tilbage med et brag, måtte Vivian Jessen med tungt hjerte kvitte musikken efter 40 dejlige år: Hun kunne pludselig ikke klare de høje lyde længere, men måtte ændre sin livsførelse – vælge til og fra – så hun kunne blive et glad og velfungerende menneske.

Mit studium

Tunghørhed, smerter, operationer, den ene læge og specialist efter den anden, alternativer behandlere, medicin, bideskinne – der var stort set ikke det, der ikke var blevet prøvet.by20

Vivian Mose satte sig for at undersøge, hvad det hele egentlig havde været for noget, og til trods for, at hun aldrig havde interesseret sig for læse, gik turen til boghandleren. Vivian Jessen var allerede da også blevet klar over, at hun tilhører gruppen af særligt sensitive personer.

Hvad hun imidlertid ikke vidste var, at der forude ventede læsning af langt over 200 bøger, sammenligninger og vurderinger af vidt forskellige teorier inden for teologi, psykologi, kvantefysik, celleforskning, alternativ behandling, skrivning af en masser notater, research på internettet, og, og, og ..

“Mit liv havde også budt på megen sorg og tristhed, blandt andet pga. dødsfald i den nære familie og et forlist ægteskab. Men gennem mine studier, som jeg kalder det, fandt jeg ud af, at jeg var min egen værste fjende. Den måde, jeg behandlede mig selv på, kunne jeg ikke drømme om at behandle min værste fjende på”.

Skift fokus

Tanken om, at Vivian Jessens dyrekøbte erfaringer kunne hjælpe andre, begyndte at tage form, og hun begyndte at arbejde struktureret hen mod at – en dag – at skrive og udgive en bog med alle sine erfaringer, så de måske kunne hjælpe andre i en tilsvarende situation.download (1)

Kort inde i sit arbejde med bogen gik det op for Vivian Jessen, at hun hele livet havde haft fokus på alt det negative, så hun så at sige kom til at leve omgivet af angst og frygt. Hun fandt også ud af, at der er en vej ud, men det er hårdt arbejde, og der er kun én til at gøre arbejdet:

“Dig selv! Du skal lære, at fokus på det negative giver dårlig energi til dine celler og dræner kroppen for ilt og skaber frygt. Hvis man derimod holder fokus på kærlighed, fyldes kroppen med god energi. Man skal lade være med hele tiden at bedømme, om noget er godt eller skidt”.

“Det er ­- meget kort fortalt – min opskrift på at gå den direkte vej til lykken”, siger Vivian Jessen, og hun håber, at rigtig mange mennesker – uanset hvad de fejler – kan hente hjælp i hendes bog.

To bøger

Vivian Jessen nøjes ikke med at debutere som forfatter med én bog. Nej, for i den lange årrække, hvor hun arbejdede med den ”store” bog – ”Vejen fra frygt til kærlighed” – dukkede omridset til en børnebog op.gråsten

“Jeg havde ikke altid en let barndom, så hvis jeg kunne overføre noget af min nye viden til børn, som kunne gøre livet lettere for dem, så ville jeg gøre det. Det er så blevet til bogen ”Saras hemmelighed”, der handler om at være tilfreds med tingene, som de er i stedet for hele tiden at tænke på, hvordan det ellers kunne være og stræbe efter at komme til at eje ting. Og børnene skal også lære at leve i nuet og lade være med at gå at tænke på, hvad andre mener om dem”, siger Vivian Jessen.

”Saras hemmelighed” er i 24 afsnit og skrevet som et juleeventyr, som for eksempel kan bruges til højtlæsning i julemåneden.

Mød forfatteren

På lørdag er der mulighed for at møde og ikke mindst for en snak med Vivian Jessen, når hun præsenterer og signeren sine to bøger, ”Vejen fra frygt til kærlighed” og Saras hemmelighed”. Det sker i Gråsten Boghandel, Sundsnæs 11 i Gråsten mellem kl. 11 og 12.30.

 

 

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...