Frivillige kan blive ambassadører for sundhed

11. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Borgere i hele Sønderborg Kommune kan nu få et gratis forløb til at blive sundheds-ambassadør. Hidtil har tilbuddet været forbehold borgere på Nordals, men nu gennemføres også et forløb i Sundhedscentret i Sønderborg. Projektet er grænseoverskridende og støttet med Interreg-midler.

- Vi har selv ansvaret for vores egen sundhed, siger Helge Larsen. Sygdomme klarer lægerne.

– Vi har selv ansvaret for vores egen sundhed, siger Helge Larsen. Sygdomme klarer lægerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Både syd og nord for grænsen har vi udfordringer med at løfte vores opgaver med sundhedsfremme og forebyggelse – samtidig med at ressourcerne er knappe. Derfor har vi sammen med Flensborg og Aabenraa identificeret fælles problemstillinger, søgt og fået støtte fra EU til et projekt, hvor vi uddanner frivillige sundheds-ambassadører. I første omgang introducerede vi kurset på Nordals, hvor vi har uddannet tre hold, og erfaringerne er så gode, at vi nu introducerer det i resten af kommunen med tilbuddet i Sundhedscentret i Sønderborg, siger Helge Larsen, formand i sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Kurset varer otte uger med én kursusdag fra kl. 16.30 til 20.00 i hver uge. På kurset vil deltagerne få viden om kost, rygning, alkohol, motion, stress, livsstilssygdomme, motivation og meget mere.

  • Men det skal også være sjovt, og derfor er der lidt fysisk motion koblet på hver kursusdag. Det er altid dejligt at røre sig, især efter nogle timers undervisning, siger projektmedarbejder Camilla Galthen.

Hun er selv et godt eksempel på, at man kan gøre meget for egen sundhed – hun har ved at bryde med nogle dårlige vaner tabt 60 kilo i løbet af de seneste år og stoppet med at ryge.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Jeg har fået et nyt liv, og det er dejligt at dele mine erfaringer og viden om, hvad der virker, med andre, siger hun.

Forløbet i Sønderborg begynder mandag den 6. oktober, og du kan tilmelde dig ved at skrive eller ringe til Camilla Galthen – mail: caga@sonderborg.dk / tlf. 27 90 43 09.

  • Tilbuddet henvender sig til alle, der gerne vil gøre en forskel for sig selv eller andre, men også foreningsfolk, som i forvejen er vant til at lede og påvirke mennesker. Alle over 18 år skal være mere end velkommen, og jeg lover både ny viden og mange sjove timer, siger Camilla Galthen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...