Frivillighedsprisen overlever Coronaen – frivillighedsfesten gør ikke

26. juni 2020 Sønderborg

Byrådet har valgt at aflyse årets Frivillighedsfest, som ellers plejer at samle over 1000 mennesker i Nordals Idrætscenter hvert år i september. Til gengæld uddeles der ekstraordinært i år to priser på Frivillighedsdagen, og foreningerne må gerne allerede nu indsende forslag til, hvem der bør have priserne.

Forbuddet mod store forsamlinger gælder indtil 31 august og frivillighedsdagen med den tilhørende fest skulle ha’ fundet sted 25 september.

”Det er i hele den periode, hvor vi egentlig skulle planlægge festen, usikkert, hvor mange der må samles, og hvordan retningslinjerne ser ud i september. Så vi har ikke set anden udvej end aflyse Frivillighedsdagen og festen, selv om det ikke har været nogen nem beslutning. Men ud fra et forsigtighedsprincip mener vi, det er den ansvarlige beslutning”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan blive ændret på forsamlingsforbuddet 31. august, men netop ud fra et forsigtighedsprincip finder vi det ikke forsvarligt så kort tid efter at samle så mange mennesker på ét sted.

 Frivillighedsprisen

Selv om Frivillighedsdagen er aflyst, ønsker Byrådet uændret at anerkende det store frivillige sociale engagement blandt borgere i Sønderborg Kommune ved at uddele kommunens årlige Frivillighedspris. Og Byrådet har i år valgt at sætte Frivillighedsprisen op til 20.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillighedsprisen 2020 er uændret på 10.000 kroner og gives til én eller flere ildsjæle, der har gjort en særlig indsats inden for det frivillige sociale og sundhedsfremmende arbejde. Den ekstraordinære frivillighedspris – også på 10.000 kr. – gives til én eller flere ildsjæle, der har ydet en særlig indsats inden for det frivillige sociale område under Corona-perioden.

Priserne overrækkes af medlemmer fra Sundhedsudvalget i Frivillighedens Hus på den nationale Frivillighedsdag, fredag den 25. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem skal hædres

Alle kan indsende forslag til, hvem der fortjener frivillighedsprisen inden for det frivillige sociale og sundhedsfremmende område.

Forslag med en kort begrundelse mailes senest 1. september til frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen på mail: joal@sonderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...