Fynsk protestforening vil bremse Als-Fynbroen

27. februar 2020 Politik

En voksende kreds af borgere går nu til kamp for at forhindre, at broprojektet mellem Fyn og Als bliver til noget samt forhindre tilstødende vejanlæg gennem Faaborg-Midtfyn Kommune.

Sådan lyder det torsdag morgen i en pressemeddelelse fra to af initiativtagerne til foreningen ‘”Nej tak til en fast forbindelse”, og den udspringer af et borgermøde på Sydfyn.

Den ene af initiativtagerne er Thomas Lundsfryd, som bor med sin familie i Svanninge.

“Jeg har i lang tid fulgt med i broprojektet og troet, at det bare var en døgnflue, men nu tænker jeg, at det er tiden at få stoppet projektet”, siger han i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her oplyses det, at en af årsagerne til, at kredsen af modstandere er blevet samlet, er den uvildige rapport fra Vejdirektoratet. Den fortæller blandt andet, at en bro og vejanlæg vil forårsage uoprettelig skade på naturen, som er vurderet vital for egnens biodiversitet. Desuden er flere af de berørte områder udpeget af EU som Natura 2000 områder.

En anden af initiativtagerne er Vibeke Næser Schaffalitzky de Muckadell:

“Min familie og jeg flyttede fra København for at bo tæt på naturen – og ikke i en motorvejskorridor af en kommune. Vi er en efterhånden større og større flok af mennesker, som vil kæmpe imod det store anlægsarbejde, der vil gøre uoprettelig skade på vores unikke natur og kulturlandskab, splitte lokalområder i to, stoppe den stigende naturturisme og udgøre en sundhedsrisiko for lokalbefolkningen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen har stiftende generalforsamling den 17. marts.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. maj 2022 Kultur, Gråsten

Lørdag åbnes kunstudstillingen Kunst i Gråsten ’22 i Den Røde Lade

20. maj 2022 Kultur

Lørdag eftermiddag klokken 15 holder Flensborgs overborgmester Simone Lange åbningstale i Den Røde Lade ved Gråsten Landbrugsskole, hvor Flensborg Fjords Kunst- & Kulturforening har fernisering på udstillingen Kunst i Gråsten ’22. I eftermiddagstimerne spiller Angelika Arft og Birgitte Schöder jazz- og folkmusik. “Der er 39 udstillere, som har fået deres værker med og det er […]

Læs mere...