Gendarmstien optaget i et fint europæisk selskab

20. marts 2015 Samfund

Gendarmstien har igennem det seneste års tid gennemgået et omfattende serviceeftersyn og har samtidig fået et kvalitetsløft, der har resulteret i, at den nu kan optages på listen over ”Lead Quality Trails – Best og Europe”, der er en liste over de bedste vandreoplevelser i Europa.

Det skriver Turistkontoret i en pressemeddelelse.gendarm1

Artiklen fortsætter under annoncen

For at kunne opnå det europæiske kvalitetsstempel er der en række krav, der skal være opfyldt. Kravene er opstillet på baggrund af de krav, moderne vandrere stiller til en god vandreoplevelse. Der gives bl.a. point for rutens skønhed, interessante seværdigheder på ruten, skiltning mm.

The European Ramblers Association, der står bag kvalitetsstemplet har netop gennemgået stien og, på bagrund af det gennemførte kvalitetsløft, tildelt Gendarmstien point nok til at blive optaget på listen som den første danske vandrerute.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan blive turistmagnet

“Med kvalitetsstemplet i hånden kan vi nu gå ud at fortælle vandrere i hele Europa, at vi her i Sønderjylland har

Karsten Justesen er klar til at byde velkommen på Gendarmstien.

Karsten Justesen er klar til at byde velkommen på Gendarmstien.

Artiklen fortsætter under annoncen

nogle fantastiske oplevelser at tilbyde dem. Naturen er en af Sønderjyllands vigtigste styrkepositioner, men for at kunne drage nytte af det i en turismesammenhæng, er det vigtigt at vi sikre oplevelser af højeste kvalitet. Det er derfor vi startede projektet, om at få Gendarmstien kvalificeret som europæisk kvalitetsvandrevej”, siger turistchef Karsten Justesen og fortsætter:

“Vandring er den fortrukne aktivitetesform blandt de tyske gæster, der rejser for at få naturoplevelser og 56 pct. af alle tyskere over 16 år kan lide at vandre eller spadsere. Dermed står vi med et kvalitetsprodukt, der henvender sig til godt 40 mio. potentielle gæster. Så vi ser et stort potentiale i denne indsats. Samtidig ser vi en klar tendens til at vores gæster efterspørger det ypperste ifm. deres ferie. Vi kender det allerede fra restauranterne, nu er tiden kommet til vores naturoplevelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er blevet koordineret af Irene Sanchez Lorenzen ved gendarmVisitSønderborg  og er finansieret i et tværkommunalt samarbejde mellem kommunerne i Aabenraa og Sønderborg samt Visitsønderborg. Derudover er der modtaget støtte fra Grøn Vækst og Friluftsrådet. Naturafdelingerne i de to kommuner samt en lang række frivillige og de to turismeorganisationer i Aabenraa og Sønderborg har stået for det praktiske ifm. projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den egentlige åbning af stien finder sted den 5. maj. Her vil stien modtage den officielle certificering og det nye kvalitetsstempel vil være synligt på de informationsskilte, der er sat op på udvalgte steder langs stien.

Tid og sted for begivenheden vil blive slået op på gendarmstiens facebook side.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...