Generalløjtnant F. R. H. Bülow mindes

3. juli 2018 Kultur

Helten fra Fredericia mindes nu på fredag på Dybbøl Kirkegaard, hvor Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet mødes ved generalløjtnantens grav kl. 10.

Det er årsdagen for udfaldet fra Fredericia 6. juli 1849, under første Slesvigske krig, hvor generalløjtnant F. R. H. Bülow iværksatte et angreb ud fra den belejrede by.

Udfaldet lykkedes som bekendt til de danskes fordel, og fjenden blev fordrevet, skriver Kontaktudvalget i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helten mindes traditionen tro på dagen for udfaldet og der mødes op ved officerens grav

Graven er den eneste grav på kirkegården med flagstang og på slaget 10.00 går Dannebrog til top på denne flagstang. Umiddelbart herefter lægges kransen fra Hæren og derefter en buket fra Sønderborg Kommune.

Alle er velkomne til at møde op ved graven og deltage i mindehøjtideligheden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...