Genindkalder kvinder til mammografiscreening

12. november 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Region Syddanmark er klar til at sende breve til 7.223 syddanske kvinder for at tilbyde dem en screening for brystkræft. Det drejer sig om kvinder, der i perioden 2008-13 ikke har fået et regelmæssigt tilbud, sådan som 50-69-årige kvinder ellers skal have hvert andet år.images

Kvinderne har ikke fået et regelmæssigt tilbud, fordi regionen frem til 2013 meldte kvinder, der ikke reagerede på den første invitation, og heller ikke reagerede på to påmindelsesbreve med nye tider, ud af mammografiscreeningsprogrammet.

Nu har en juridisk undersøgelse imidlertid vist, at det var en uhensigtsmæssig administrativ praksis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor tilbydes de frameldte kvinder nu en ny tid.

“Vi har tolket kvindernes manglende fremmøde som om, de ikke ønskede at være omfattet af screeningsprogrammet. Det har aldrig været vores intention at fratage kvinder, der gerne ville undersøges for brystkræft, muligheden for en screening.

Vi beklager meget, hvis det er sket. Derfor sætter vi også alle kræfter ind på at informere de berørte kvinder om, at de kan få en hurtig tid til screening eller kan søge erstatning, hvis de har fået brystkræft”, siger direktør Per Busk, Sundhed, Region Syddanmark.

Alle berørte kvinder kan forvente at få et brev fra Region Syddanmark.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Borgmester Erik Lauritzen må gøre rede for biogassagen

22. april 2021 Erhverv

Oven på det pålagte byggestop og afgørelsen fra miljøklagenævnet, som har annulleret såvel Sønderborg Kommunes VVM og vej-ekspropriationen i forbindelse med byggeriet af biogasanlægget i Kværs, har Venstre i går, onsdag, bedt borgmester Erik Lauritzen om en redegørelse til byrådet om hele biogassagen og tidslinjen. ”Der har gennem mange uger stået 10-12 meter høje siloer, […]

Læs mere...