Georg Hansen første formand for Ringridningen i Sønderborg

8. juli 2015 Kultur

Georg Hansen stiftede i 1888 sammen med 24 af byens solide borgere, Sønderborg Kreds Ringriderfest. Der blev redet søndag og tirsdag. På Georg Hansens initiativ blev tirsdag gjort til Hovedfestdagen, så havde vor mor også mulighed for at komme med sin ringrider ”te Stais”, når forretningerne var åbne.

Georg Hansen er en af initiativtagerne til Ringriderfesten i Sønderborg.

Georg Hansen er en af initiativtagerne til Ringriderfesten i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Georg Hansen, der sikkert er ukendt for de fleste, var medlem af byens Stadtrat,  og påbegyndte i 1879 en manufakturforretning i Perlegade 23 samt en filial i Augustenborg.

Desuden havde han en lotterikollektion.

Omkring århundreskiftet startede han også en frugt engros-forretning.

I 1903 solgte han manufakturforretningen til købmand Hans Hansen, som efter gadegennembruddet i trediverne flyttede højere op i Perlegade, hvor den ligger i dag.

Han drev også en Vekselererforretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter 1892 blev en del af Ringriderfestens overskud hvert år på Georg Hansens initiativ tildelt Fondet til fordel for et Hjem for gamle Mænd, det første år med 500 Mark.

Kommunen realiserede i 1935 projektet Plejehjemmet på Damgade, det som i dag hedder Mølleparkens Plejecenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Hyggelig Sankt Hans på Fluepapiret

23. juni 2021 Kultur

En lille smule regn ødelagde ikke Sankt Hans-aften på Fluepapiret, hvor folk hyggede sig, mens  Michael Vogensen og Petersen spillede og sang – og lidt senere dukkede Ballonklovnen Finn også op og lavde sjove ballonfigurer til en masse af de børn, som havde taget deres forældre med til Strandpromenaden. Et ekstra krydderi på aftenen var, […]

Læs mere...