Glaskunstner Debora Muszkat udstiller hos 1A Bolig i Perlegade

8. maj 2019 Kultur

Guderne lever over skyerne i et grænseløst univers, og her er der fest, når glaskunstneren Debora Muszkat åbner en spændende udstilling i gågaden i Sønderborg. Gudernes frihed giver rum til fantasien. Festen hos guderne er derfor en invitation til at træde ind i fantasiens uendelige univers, skriver kunstneren i en pressemeddelelse.

Debora Muszkat fra Sao Paulo, men har slået sig ned i Rinkenæs.

Mødet med dansk kultur har skabt en frugtbar syntese med hendes brasilianske baggrund og skabt nye figurer, som befolker hendes kunstneriske univers.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingens omdrejningspunkt er den afro-brasilianske havgudinde Iemanjá Yemanshar, som den folkerige nation har taget til sig i en sådan grad, at havfruen er blevet et nationalt symbol, lidt på linje med vores egen eventyrfigur, Den Lille Havfrue.

Så på en måde mødes dansk og brasiliansk i udstillingen, der har fundet plads og hjerterum hos ejendomsmæglerfirmaet 1A Bolig.

Deboras Muszkats kunst udforsker kærligheden med udgangspunkt i det feminine univers.

Kvinden lægger krop til fødsler og skaber de trygge rammer for opvækst og menneskeslægtens videre bestående.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne bæredygtige indsats afspejles i kunstnerens tilgang til sit arbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...