Glaskunstskulptur skyder op ved sprogskolen

24. september 2018 Kultur

Debora Muszkat er brasiliansk glaskunstner bosat i Rinkenæs. Genbrug er hendes varemærke. Hun bringer kasseret glas i spil, når hun udfolder sit talent.

Lige nu arbejder hun foran sprogskolen A2B på Grundtvigs Alle, hvor hun sammen med andre sprogelever er ved at forme et Livstræ, som består af overskårne, smeltede flasker. Under temaet ”Sønderborg møder verden” kan deltagerne arbejde med på værket, skrive navn og herkomst og sende en besked med ”flaskepost”.

Debora Muszkat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulpturen, der er tre meter høj, belyses inde- og udefra, så glasset rigtigt får liv. Kunstværket overdrages, når det er færdigt, til Sønderborg Kommune, som har ydet støtte til projektet.

Kunstneren inviterer alle, som har lyst, til at deltage på tirsdage, fredage og lørdage fra 14-17, foran sprogcentret på Grundtvigs Alle 163.

“Det ville være dejligt, hvis rigtigt mange kommer herud og skriver deres navn på et sykke glas, som så indgår i skulpturen”, siger Debora Muszkat til Sønderborg. Kunst har det med at involvere mennesker og det ser vi, når der er nogle, der snakker om en skulptur, et billede eller et stykke musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og man kan også involvere sig ved at give noget til den skabende proces. Komme med sit eget udtryk på et stykke glas og opleve, det er en anden måde at kommunikere på end når vi sætter ord på tanker. Som skabende kunstnerne kommer alt det, som man har indeni til udtryk”, siger glaskunstneren.

Genbrugsglas

Sønderborg Forsyning forsyner Debora Muszkat med genbrugsglas. Heriblandt en masse brugte flasker.

“Og de får et helt andet udtryk, når de varmes op – og så er det med glas, at det kan formes og farves, præcis som man ønsker det – og det er jo herligt, man kan skabe kunst af genbrug”, siger Debora Muszkat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Adskillige elever fra sprogskolen har været og er en del af Livstræet, som skulpturen hedder – Så det bliver et værk skabes af mennesker med vidt forskellige nationaliteter og baggrund og de skaber det af vidt forskellige glasstykker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...