Godt råd mod hvepsefrygt: Lad være med at blive stukket

Arkivfoto
Arkivfoto
28. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Det kom formentlig helt bag på en 46-årig kommunalt ansat fra Sønderborg, at han var allergisk over for hvepse, da han tidligere på ugen blev stukket fire-fem gange og senere døde af det.

Og faktisk er det svært på forhånd at vide, om man skal være særligt opmærksom i tilfælde af insektstik. Det forklarer overlæge Holger Mosbech fra Allergiklinikken på Gentofte Sygehus.

Når man ikke tester alle danskere på forhånd, hænger det sammen med, at testen ikke er særligt præcis.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er faktisk sådan, at mellem 10 og 20 procent slår ud, når de bliver testet, uden at det spiller en rolle. Så testede man alle, ville der være for mange, der ville gå rundt og være bekymrede, uden at der er grund til det, siger Holger Mosbech til TV Syd.

Han har derfor et simpelt og banalt råd til dem, der frygter at reagere kraftigt på hvepsestik:

– Lad være med at blive stukket, og hold dig væk fra hvepsene.

– Man skal lade være med at spise udendørs, når der er hvepsesæson, ligesom man kan lade være med at gå i bare tæer i græsset. Man kan også undersøge hækken for hvepse, inden man begynder at klippe den, siger overlægen.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...