Godt råd mod hvepsefrygt: Lad være med at blive stukket

28. juli 2014 Uncategorized

images (13)Det kom formentlig helt bag på en 46-årig kommunalt ansat fra Sønderborg, at han var allergisk over for hvepse, da han tidligere på ugen blev stukket fire-fem gange og senere døde af det.

Og faktisk er det svært på forhånd at vide, om man skal være særligt opmærksom i tilfælde af insektstik. Det forklarer overlæge Holger Mosbech fra Allergiklinikken på Gentofte Sygehus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man ikke tester alle danskere på forhånd, hænger det sammen med, at testen ikke er særligt præcis.images (14)

– Det er faktisk sådan, at mellem 10 og 20 procent slår ud, når de bliver testet, uden at det spiller en rolle. Så testede man alle, ville der være for mange, der ville gå rundt og være bekymrede, uden at der er grund til det, siger Holger Mosbech til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har derfor et simpelt og banalt råd til dem, der frygter at reagere kraftigt på hvepsestik:

– Lad være med at blive stukket, og hold dig væk fra hvepsene.

– Man skal lade være med at spise udendørs, når der er hvepsesæson, ligesom man kan lade være med at gå i bare tæer i græsset. Man kan også undersøge hækken for hvepse, inden man begynder at klippe den, siger overlægen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...