Godt råd mod hvepsefrygt: Lad være med at blive stukket

28. juli 2014 Uncategorized

images (13)Det kom formentlig helt bag på en 46-årig kommunalt ansat fra Sønderborg, at han var allergisk over for hvepse, da han tidligere på ugen blev stukket fire-fem gange og senere døde af det.

Og faktisk er det svært på forhånd at vide, om man skal være særligt opmærksom i tilfælde af insektstik. Det forklarer overlæge Holger Mosbech fra Allergiklinikken på Gentofte Sygehus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man ikke tester alle danskere på forhånd, hænger det sammen med, at testen ikke er særligt præcis.images (14)

– Det er faktisk sådan, at mellem 10 og 20 procent slår ud, når de bliver testet, uden at det spiller en rolle. Så testede man alle, ville der være for mange, der ville gå rundt og være bekymrede, uden at der er grund til det, siger Holger Mosbech til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har derfor et simpelt og banalt råd til dem, der frygter at reagere kraftigt på hvepsestik:

– Lad være med at blive stukket, og hold dig væk fra hvepsene.

– Man skal lade være med at spise udendørs, når der er hvepsesæson, ligesom man kan lade være med at gå i bare tæer i græsset. Man kan også undersøge hækken for hvepse, inden man begynder at klippe den, siger overlægen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...