Godt samarbejde mellem Danish Crown og Sønderborg Kommune

20. november 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Danish Crowns slagteri i Blans er en af Sønderborg Kommunes store arbejdspladser med over 900 medarbejdere. Tirsdag den 18. november besøgte borgmester Erik Lauritzen og Ole Wandahl Stenshøj, formand for erhvervsudvalget, slagteriet for at høre, hvordan Sønderborg Kommune kan understøtte, at produktionen og arbejdspladserne på slagteriet fastholdes.

Ole Wandahl Stenshøj til venstre, fabrikschef Ole Carlsen i midten og Erik Lauritzen til højre.

Ole Wandahl Stenshøj til venstre, fabrikschef Ole Carlsen i midten og Erik Lauritzen til højre. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Danish Crown er udfordret i disse år. Antallet af leverede svin til slagtning er faldende og i august i år tog Danish Crown konsekvensen og fyrede 150 medarbejdere, heraf 26 i Blans. Antallet af fyringer ville have været endnu højere, hvis det ikke samtidig var besluttet at flytte produktion fra Faaborg til Blans. Flytningen af produktionen sker om et års tid.

“Vi fik en rundvisning på slagteriet, der jo er meget moderne og har en meget avanceret produktionsteknologi. Det hænger delvis sammen med den opdatering af hele produktionsanlægget, der var en følge af den store brand i 2007. Vi havde en rigtig god snak med fabrikschef Ole Carlsen, der udtrykte stor tilfredshed med Danish Crowns samarbejde med både teknisk forvaltning og Sønderborg Jobcenter”, fortæller borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole Wandahl Stenshøj var også godt tilfreds med besøget.

“Lige nu går det godt i Blans. Den 1. december udvider de antallet af slagtninger fra 52.000 svin pr. uge til 58.000, og det betyder, at der skal ansættes yderligere 25 medarbejdere. Det er en rigtig god nyhed og endnu et skridt i retning af at reducere ledigheden i Sønderborg Kommune. Vi fik også en god snak om virksomhedens rammebetingelser, infrastruktur og energiforhold. Hermed har vi nu et godt billede af, hvordan vi bedst muligt kan understøtte slagteriet”, siger Ole Wandahl Stenshøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...