Gråsten Salater er blevet mere klimavenlige

10. december 2014 Erhverv

Graasten Salatfabrik har slukket gasfyrene og tilsluttet sig byens grønne fjernvarme, som produceres kun et stenkast fra fabrikken. Med tilslutningen reduceres virksomhedens gasforbrug med 60 %, driftssikkerheden øges og der spares penge, samtidig med at salatfabrikken bakker op om Sønderborg-områdets store omstilling.images

”Vi leverer en mærkevare, og vores koncern er meget fokuseret på at spare energi og reducere spild i alle processer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores medarbejdere er dybt involveret i arbejdet og finder løbende nye indsatsmuligheder, som udnyttes. Fjernvarmen i Graasten er et vigtigt skridt på vejen, og vi sparer både penge og CO2 ved at slukke for gasfyret”, udtaler Per Jensen, teknisk chef i Stryhns AS, som glæder sig til at høste flere energibesparelser på bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

varmegenvinding og LED-belysning.

Også formanden for Graasten Fjernvarme, Morten Sommer, glæder sig over, at salatfabrikken har udskiftet gasfyrene med klimarigtigt og billig fjernvarme: ”Endnu en stor produktionsvirksomhed bakker op om vores 100 % CO2-neutrale fjernvarme og reducerer samtidigt deres udgifter til varme betragtelig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Især om sommeren har vi det perfekte match, idet fabrikkens store forbrug af varmt rengøringsvand er med til at udnytte endnu mere af vores billige solvarme”.

Sønderborg-områdets ProjectZero glæder sig over den nye fjernvarme-tilslutning og den årlige besparelse på 400 ton CO2..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...