Grænsehandel: Vejafgifts-fri indkøbstur via Padborg

24. september 2014 Erhverv

Seneste forslag fra regeringen i Berlin om at lægge en vejskat på biler, der benytter landets overordnede hovedveje – altså alle de veje med B foran nummeret, plus en motorvejsafgift, vil, hvis den indføres som foreslået, komme til at påvirke grænsehandlen ganske voldsomt skriver Flensborg Avis.

Der vil veje vejskatfri muligheder for at nå frem til Fleggaard.

Der vil veje vejskatfri muligheder for at nå frem til Fleggaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eneste gratis-grænseovergang bliver så i Padborg. Kun her kan danskere på indkøb i grænsebutikkerne køre ind i Slesvig-Holsten uden at betale vejskat. Padborg kan altså gå hen og blive som et nåleøje, trafikken skal igennem.

Hos Fleggaard-koncernen ser de dog ikke helt så sort på fremtiden med en eventuel vejskat. Koncernen driver en række grænsesupermarkeder ved de forskellige grænseovergange, og hvis forslaget følges, bliver det kun butikkerne i Harrislee, der kan nås, uden at danskere på indkøb skal ud på hovedveje med et B foran vejnummeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alligevel er koncernenes administrerende direktør Mike Simonsen fortrøstningsfuld.

– For det er endnu alt for tidligt at komme med konklusioner på, hvor dette vil ende. Allerede på nuværende tidspunkt er der sket en optøning i forhandlingerne, så der kommer bestemt noget fornuft ind i det, siger han til avisen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...