Grænsehandel: Vejafgifts-fri indkøbstur via Padborg

24. september 2014 Erhverv

Seneste forslag fra regeringen i Berlin om at lægge en vejskat på biler, der benytter landets overordnede hovedveje – altså alle de veje med B foran nummeret, plus en motorvejsafgift, vil, hvis den indføres som foreslået, komme til at påvirke grænsehandlen ganske voldsomt skriver Flensborg Avis.

Der vil veje vejskatfri muligheder for at nå frem til Fleggaard.

Der vil veje vejskatfri muligheder for at nå frem til Fleggaard.

Eneste gratis-grænseovergang bliver så i Padborg. Kun her kan danskere på indkøb i grænsebutikkerne køre ind i Slesvig-Holsten uden at betale vejskat. Padborg kan altså gå hen og blive som et nåleøje, trafikken skal igennem.

Hos Fleggaard-koncernen ser de dog ikke helt så sort på fremtiden med en eventuel vejskat. Koncernen driver en række grænsesupermarkeder ved de forskellige grænseovergange, og hvis forslaget følges, bliver det kun butikkerne i Harrislee, der kan nås, uden at danskere på indkøb skal ud på hovedveje med et B foran vejnummeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alligevel er koncernenes administrerende direktør Mike Simonsen fortrøstningsfuld.

– For det er endnu alt for tidligt at komme med konklusioner på, hvor dette vil ende. Allerede på nuværende tidspunkt er der sket en optøning i forhandlingerne, så der kommer bestemt noget fornuft ind i det, siger han til avisen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

199 flere smittede siden fredag eftermiddag

22. januar 2022 COVID-19

Siden fredag eftermiddag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 199, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2356. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 36.121 nye smittede. 781 er indlagt på sygehus – heraf er der […]

Læs mere...