Grafitti-maler Andreas Welin vil til New Ýork

20. juni 2015 Kultur

Fra august kommer L’Ron Harald til at mangle sin grafitti-makker Andreas Welin i tre måneder. Den unge maler stikker nemlig til New York, hvor han skal male sammen med nogle kunstnere, der er bundet op på en tatoo-butik i Bronx.

dk/wp-content/uploads/2015/06/IMG_9759-300×200-300×200.jpg” alt=”Andreas Welin i arbejdstøjet.” width=”300″ height=”200″ /> Andreas Welin i arbejdstøjet.

“Jeg har et turistvisum og skal ud af USA igen efter tre måneder, så jeg kommer bestemt hjem igen”, siger Andreas Welin til SønderborgNYT. Det er ikke første gang, jeg er i New York, men sidste gang var det ikke særligt lutter glæde og begejstring.

“Det crew, jeg var sammen med, syntes, det er fedt, jeg maler. De skrev nogle tekster og koblede min kunst på”, siger han.

Senere opdagede han, de brugte fotos af hans grafitti uden at sætte hans navn på.

For oplevelsens skyld

Lige nu har Andreas Welin ingen planer om at bosætte sig i USA.

Grafitti-parret L'Ron Harald og Andreas Welin.

Grafitti-parret L’Ron Harald og Andreas Welin.

“Jeg vil bare gerne opleve at lave noget sammen med kunstnere derovre. Når jeg kommer hjem igen, så tænker jeg over, hvad jeg så skal”, siger den unge mand, der for godt et år siden stoppede på Kunstskolen.

“Dengang drømte jeg om at komme på kunstakademi, men nu vil jeg hellere udvikle min grafittikunst”, siger han.

Det koster en del penge at rejse til USA og holde den kørende i tre måneder uden indtægt. Men heldigvis har Andreas Welin tjent en del ved at male herhjemme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk