Gratis: Prisvindende naturfilm for fjerde gang

21. september 2017 Kultur

Fredag 29. september klokken 19 er det atter tid til, at hele familien hanker op i hinanden og drager til Koncertsalen Alsion for at se gratis film skabt af verdens bedste naturfilmfotografer.

Europas næststørste festival for naturdokumentarfilm, Green Screen Naturfilmfestival, ruller atter fra tyske Eckernförde til Sønderborg med film af visuelt flotteste skuffe. Koncertsalen Alsion stiller biograflærred op på scenen, så filmen får noget af Europas bedste akustik til at underbygge lydsporet.

Artiklen fortsætter under annoncen

To store film inden – og efter – sengetid

Igen i år har arrangørerne fra Tyskland valgt to sublime produktioner til begejstre Sønderborgs publikum med. Første film, der starter klokken 19 hedder ”Spy in the Wild: Love”. BBC One står bag filmen, der har sat særligt konstruerede spionkameraer til at infiltrere dyrenes verden. I løbet af filmen viser det sig, hvor alsidig dyrenes følelsesliv faktisk kan være, også blandt de dyr, som mennesket normalt ikke kan komme tæt på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en pause fortsætter “David Attenborough’s Light on Earth” som aftenens anden film. Sir Attenborough er om nogen naturfilmenes grand old man, og denne gang går han helt tæt på de selvlysende dyr. Over og under vandet viser han publikum den imponerende verden af eksempelvis morild og ildfluer.

Begge film er med engelsk tale. Filmaftenen starter klokken 19, og der er gratis entre. Begge film egner sig til hele familien. Det er tilladt at tage hjem i pausen omkring klokken 20, hvis de mindste skal i seng.

Artiklen fortsætter under annoncen

Videnskab i børnehøjde

Fredag formiddag vil flere hundrede skolebørn indtage koncertsalen til en særlig skolefremvisning. Her er det ligeledes en tradition, at en række natur- og miljøforeninger samt House of Science under Vidensby Sønderborg kommer med sin store pædagogiske kuffert og formidler naturvidenskab på en sjov og børnevenlig måde.

Denne formidling gentages også om aftenen med start klokken 18.15.

– Det er bare med at komme i god tid og give både sig selv sine børn en stor videnskabelig oplevelse i øjenhøjde, lyder den klare opfordring fra Tanja Zeba, projektleder i Sønderborg Kommunes Kultur-, Event- og Fritidsafdeling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmfestivalen i Alsion er i år afslutningen på Naturvidenskabsfestival 2017, som afholdes hvert år i uge 39. Temaet i år er “Min nye Verden”.

“For både Eckernförde og Sønderborg er det naturligt at samarbejde over grænsen om en international filmfestival som Green Screen. Samtidig betyder Sønderborgs Project Zero og grønne profil, at Sønderborg er oplagt som samarbejdspartner om en naturfilmsfestival som Green Screen Naturfilmfestival”, siger Tanja Zeba i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på www.greenscreen-festival.de

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Sønderborg

Indbrud i Sundhedshuset

23. maj 2022 112

I weekenden har en indbrudstyv været inde i Sundhedshuset på Ringgade i Sønderborg. “Gerningsmanden er kommet ind ved at knuse et tagvindue”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Han fortæller videre, at gerningsmanden har været rundt omkring i bygningen. “Men tilsyneladende er der ikke stjålet noget”.

Læs mere...