Grønt lys for flere penge til Sønderborg Lufthavn

30. november 2022 Politik

Alle 31 politikere var på byrådsmødet enige om at give grønt for, at Bitten & Mads Clausens Fond skyder ekstra penge i Sønderborg Lufthavn imod, at de får en lidt større ejerandel og der var også enighed om, at kommunen giver et årligt driftstilskud til lufthavnen i de kommende år.

”Lufthavnen er vigtigt for vores erhvervsliv, men også for eksempelvis Gigthospitalet og vores offentlige arbejdspladser og turismen i området. Derfor er målet for Venstre også, at Sønderborg Lufthavn styrkes, at der tiltrækkes flere ruter til udlandet både til ferie og turisme og erhvervsmæssigt”, sagde Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er altafgørende, at Bitten & Mads Clausens Fond og kommunen igen er gået ind og har dækket underskuddet og at Sønderborg Kommune også fremover giver knap ni millioner kroner i driftstilskud, så lufthavnen og aktiviteterne kan genopbygges ovenpå de massive corona-nedlukninger. Men målet er selvsagt, at lufthavnen bliver fuldt og helt selvbærende”.

”Vi har også fremover brug for en velfungerende lufthavn i Sønderborg. Og målet er, at det skal være en grøn lufthavn, hvor vi lykkes med at sikre, at ruten mellem Sønderborg og København bliver den første klimaneutrale i Danmark”, sagde Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se hele byrådsmødet på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...