Grønt lys for nedrivning af det tidligere Teknikum

18. juni 2015 Erhverv

Nedrivningen af det tidligere Teknikum skal skabe plads til 54 lejligheder fordelt på punkthuse i 6, 7 og 8 etager i Sønderborgs bymidte, skriver SIB i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Med tilladelsen til at nedrive bygningerne, der tidligere har huset Sønderborg Teknikum, er det nu muligt at

Sønderborg Friskole får nye naboer.

Sønderborg Friskole får nye naboer.

igangsætte det lokalplanarbejde, som skal skabe rammerne for opførelsen af 54 boliger unikt beliggende i tre punkthuse i seks, syv og otte etager i Sønderborgs bymidte. Projektet koster omkring 150 millioner kroner. Efter de nødvendige godkendelser, vil arbejdet kunne gå i gang til foråret 2016 og de første beboere kunne flytte ind i vinteren 2016/17. På nuværende tidspunkt har 60 familier udtrykt ønske om at købe en lejlighed i det nye byggeri.

Det er SIB Byggeri, der står bag projektet. Nedrivningen af de eksisterende bygninger sker efter, at omfattende undersøgelser har vist, at det ikke er muligt at omdanne det nuværende byggeri til beboelse. Det vil bl.a. kræve så store bygningsmæssige ændringer at føre ejendommene op til de nuværende lavenergikrav, at bygningerne vil ændre total karakter og dermed ikke passe ind i bybilledet. En nyere bygning bevares dog, og vil fremadrettet huse Sønderborg Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at fjerne de gamle bygninger opnås der luft på det 11.200 kvm. store areal beliggende mellem Voldgade, Blegen, Ulvedalen, Batterivej og Strandvej. De 54 boliger, der får en størrelse på mellem 100 og 150 kvm. udstyres med store altaner, hvorfra der er udkig over Sønderborg Bugt. Det er arkitektfirmaet Blaavand & Hansson, der har tegnet byggeriet.

Perspektiv set fra det grønne område.

Perspektiv set fra det grønne område.

Artiklen fortsætter under annoncen

På grundarealet, som strækker sig ud til Sønderborgs unikke Strandpromenade, vil der blive etableret en strandpark, hvor de kommende beboere i fred kan nyde den stille og idylliske atmosfære, som kendetegner området.

“Vi har valgt at opføre nogle slanke punkthuse, som vil falde godt ind i området. For os er det vigtigt at skabe et projekt, som hele byen kan have glæde af. Derfor har vi i placeringen af punkthusene taget størst muligt hensyn til de omkringliggende ejendomme. Det er vigtigt, at vi fastholder områdets unikke karakteristik”, siger direktør Torben Golles, SIB.

Med projektet reduceres bygningsmassen på arealet fra godt 10.000 kvm. til 8.500 kvm. Inden Sønderborg Teknikum flyttede ind i bygningerne blev de beboet af tekstilkoncernen Møller & Co. Senest er bygningerne anvendt af Sønderborg Kommunes Jobcenter og Børne- og Ungeforvaltningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...