Guidet Segwaytur i historiske omgivelse

28. maj 2016 Kultur

_H0A2761Der findes mange måder at opsøge historisk viden på. En lidt mere utraditionel, og tillige en meget underholdende måde er, at tage en tur rundt i det historiske landskab omkring Dybbøl Mølle på Segway.

Det er firmaet Outdoor Tours, som tilbyder  guidede ture ved Dybbøl Mølle og skanserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Denne lørdag eftermiddag, har en familie på syv fra Hørsholm booket en tur. Dagens guide, Grethe Moos, byder alle velkommen, og går straks over til at introducere familien til de tohjulede køretøjer. Nu kunne man måske tro, at en tur på Segway kun er for de unge og øvede, men dagens deltagere viser meget tydeligt, at en tur på Segway er for alle aldersgrupper.

“Jeg oplever kun meget sjældent, at der er nogle der ikke føler sig komfortable nok med at køre på Segway til, at de vælger ikke at tage med på turen”, siger Grethe Moos til SønderborNYT og fortsætter:

“Jeg har kørt denne tur siden august sidste år og har aldrig oplevet alvorlige problemer eller uheld på turene.”

mølleEfter små 15 til 20 minutters øvelse mestrer dagens deltager de små tohjulede køretøjer tilstrækkeligt til, at de tør kaste sig ud i det ventende eventyr.

Turen går fra Dybbøl Mølle, ned ad cykelstien på Dybbøl Banke hvorfra man har en flot udsigt over Sønderborg, For enden af bakken går turen ind ad en lille markvej, hvor dagens guide fortæller lidt om de mange krigergrave, der findes i området.

Pludselig udstøder en af de kvindelige deltager:

“Der går køer inde på marken!”

Turguiden Grethe Moos beroliger deltageren med et lille smil og afslører at det er skam helt normalt her i Sønderjylland, at vi har fritgående køer  også i de historiske omgivelser.

Videre går turen opad Grønnekjærvej, hvor man har rig mulighed for at nyde den storartede udsigt – både indover byen og bugten. Til den side troner Dybbøl Mølle som en kongekrone på toppen af Dybbøl Banke.

Efter små tre kvarter, er deltagerne tilbage, hvor de startede. Nemlig ved Dybbøl Mølle, en stor oplevelse rigere. Selv hvis man ikke interesserer sig det store for fortællingerne fra fortiden, så er turen på Segway rundt i det naturskønne område en oplevelse i sig selv.

Hver søndag fra klokken 13 til 15 kan man møde op bag ved møllen og hoppe på den guidede tur. Man betaler 249 kroner for turen, og hele herligheden varer godt en times tid, hvor man skal regne med i stykket, at man bruge de første 10 – 15 minutter på at blive dus med Segwayen.

Flere detaljer om Segwayturene kan man finde ved at besøge hjemmesiden www.outdoor-tours.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk