H.C. Andersen-inspireret udstilling på Sønderborg Bibliotek

1. april 2016 Kultur

”H.C. Andersen – mellemøstlige perspektiver” er en kunstudstilling der, har til formål at fremme integration og kulturforståelse blandt borgerne i Sønderborg. Ambitionen bag udstillingen er at samle publikum om en kunstudstilling, som forhåbentlig vil gøre det muligt for de besøgende at udvide deres kulturelle og kunstneriske horisonter, skriver Sønderborg Bibliotek i en pessemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

download (1)

Udstillingen er inspireret af, er den store danske forfatter H.C. Andersen. En forfatter der har rejst verden rundt og som med sine værker har rørt store som små. H.C. Andersens universelle appeal samt de menneskelige værdier, han gengiver i sine eventyr, gør ham til en sand brobygger og til en personlighed, vi kan finde inspiration i. Et mellemøstligt perspektiv på H.C. Andersen vil underbygge hans internationale karakter og illustrere at mennesker på det menneskelige plan oplever mange af de samme udfordringer og glæder, trods de mange kulturer, farver, nationaliteter og religionsbekendelser, der deler os.

Integrationskonsulent Ahmad Joumaa og multikunstneren Naser Al Muzani står bag projektet, der har fernisering lørdag kl. 12.

Til ferniseringen er der besøg af den verdenskendte komponist og musiker Abdullah Badran, som spiller på det images (4)arabiske strengeinstrument Oud.

Dertil læser den 19-årige kvindelige poet Aya Hassan op af sine digte, som er inspireret af H.C. Andersens værker.

Udstillingen hænger frem til 10.april.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk