Håndboldspiller lærer skolebørn at være sunde

26. oktober 2015 Samfund

I løbet af hele skoleåret 2015-2016 vil kommunens folkeskoler få besøg af håndboldspilleren Jonas Samuelsson – og i morgen gælder det Dybbøl-Skolen. Også kommunens ungdomsuddannelser kan få besøg af håndboldspilleren i forbindelse med deres idrætsaktiviteter.

Helge Larsen er sikker på, at børn og unge får glæde af at møde en god rollemodel.

Helge Larsen er sikker på, at børn og unge får glæde af at møde en god rollemodel.

På Dybbøl-Skolen møder Jonas Samuelsson tirsdag skolens elever i 6. klasse i en idrætstime, hvor han både vil spille håndbold, være aktiv med børnene og fortælle dem om at sætte mål, leve sundt og at forebygge idrætsskader, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Jonas Samuelsson vil bruge besøget til at fortælle eleverne om sine erfaringer som professionel håndsboldspiller, og han vil undervise børnene i den sport, han selv er blevet så god til. Han kan fortælle om, hvordan man træner hensigtsmæssigt, hvordan man strækker ud, om træning efter en skade, og hvordan man fastsætter og fastholder et mål for sig selv. Formålet med besøget er at give eleverne en forståelse af, hvordan det opleves og hvad der kræves for at begå sig i en sund og aktiv hverdag, både fysisk og psykisk.

Formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, glæder sig over samarbejdet med SønderjyskE og håber, at det vil inspirere flere børn til at være aktive og til at sætte mål:

“Børn og unge har brug for forbilleder, når de skal lære, hvordan man kan leve et sundt og aktivt liv, og jeg er sikker på, at en elitesportsmand som Jonas Samuelsson har nogle gode råd til børnene. Han kan dele ud af sine erfaringer om det sportslige, men også om værdien af at sætte sig mål og være ambitiøs i sit arbejde for at nå dem”, siger udvalgsformanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk