Håndværker ligger i koma – faldt ned fra stillads

14. juni 2021 112

Mandag morgen, kort efter klokken syv, kom en håndværker alvorligt til skade på en byggeplads i Vølundsgade i Sønderborg, hvor han styrtede ned fra et stillads – og han blev fløjet med helikopter til Odense Universitets Hospital, hvor han ligger i koma.

Det fortæller Tony Nicholaisen fra stilladsforbundet.

“Samme person er tidligere styrtet ned fra et stillads i Aabenraa, hvor han brækkede benet og vi er ikke i tvivl om, at det handler om, at stilladset ikke er bygget efter de regler, der er”, siger Tony Nicholaisen til SønderborgNYT. Stilladsarbejdere skal være uddannede og stilladser skal godkendes, inden de tages i brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er samme stilladsfirma, som står bag begge stilladser, hvor håndværkeren kom til skade og i forbundet ser vi gerne, at Arbejdstilsynet undersøger, om stilladsbyggerne i det firma har den fornødne uddannelse”.

Politiet var også byggepladsen.

“Vi fik talt med flere håndværkjere og skriver en rapport, som vi giver videre til de instanser, der skal tage stilling i sagen – og jeg kan tilføje, at Arbejdstilsynet også var på stedet”, siger politikommissær Jan Rasmussen til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...