Håndværker ligger i koma – faldt ned fra stillads

14. juni 2021 112

Mandag morgen, kort efter klokken syv, kom en håndværker alvorligt til skade på en byggeplads i Vølundsgade i Sønderborg, hvor han styrtede ned fra et stillads – og han blev fløjet med helikopter til Odense Universitets Hospital, hvor han ligger i koma.

Det fortæller Tony Nicholaisen fra stilladsforbundet.

“Samme person er tidligere styrtet ned fra et stillads i Aabenraa, hvor han brækkede benet og vi er ikke i tvivl om, at det handler om, at stilladset ikke er bygget efter de regler, der er”, siger Tony Nicholaisen til SønderborgNYT. Stilladsarbejdere skal være uddannede og stilladser skal godkendes, inden de tages i brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er samme stilladsfirma, som står bag begge stilladser, hvor håndværkeren kom til skade og i forbundet ser vi gerne, at Arbejdstilsynet undersøger, om stilladsbyggerne i det firma har den fornødne uddannelse”.

Politiet var også byggepladsen.

“Vi fik talt med flere håndværkjere og skriver en rapport, som vi giver videre til de instanser, der skal tage stilling i sagen – og jeg kan tilføje, at Arbejdstilsynet også var på stedet”, siger politikommissær Jan Rasmussen til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...