Hærværk på offentlige toiletter kostede i 2016 en halv million kroner

22. marts 2017 112
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Næsten hver uge kan Vej&Park i Sønderborg Kommune notere, at der er begået hærværk på et eller flere af de offentlige toiletter rundt i kommunen. Det er til stor gene for borgerne, som dels ikke kan bruge de ødelagte toiletterne, dels må se deres skattekroner anvendt til reparationer og indkøb af ekstra kraftige materialer.

En opgørelse fra sidste år viser, at der er brugt ca. 500.000 kr. til reparationer. Dertil kommer, at der bruges penge på at købe overvågningskameraer, indkøb af dyr maling, som kan modstå graffiti, og ekstra kraftige materialer i håb om, at de er mere modstandsdygtige og holdbare over for hærværksmændenes formålsløse hærgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest er der begået hærværk i Havnbjerg-Centrets offentlige toilet, som er et af de steder, hvor det ofte sker. Som det ses af billederne er intet efterladt intakt. Der har tidligere ofte været problemer ved Centerparkeringen i Gråsten, ligesom toiletbygningen ved Sønderborg Slot ofte hærges.

Toiletterne Lille Rådhusgade er blokeret om natten for at undgå, at de raseres hver weekend.

”Natlukningen er jo til gene for alle – ligesom de ødelagte toiletter, der ikke kan bruges, før de er repareret igen, og de skattekroner, vi bruger på reparationer. Det er rigtig ærgerligt at bruge så mange penge på det, når vi langt hellere ville bruge dem på positive, nyttige tiltag. Jeg kan kun appellere til hærværksmændene om at stoppe og bruge deres energi på noget mere fornuftigt”, sigerTeknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...