Handicap-venlige sundhedshuse

9. december 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommunes tilbud om sundhed og trivsel skal være tilgængelig for alle – også handicappede. Derfor er der i 2014 lavet en ny og

” width=”285″ height=”300″ /> Helge Larsen mener, at handicappede skal have let adgang til sundhedstilbud.

handicapvenlig indgangsrampe ved Sundhedscentret Sønderborg. Også Sundhedshuset i Nordborg er gjort lettere tilgængeligt for handicappede.

“I denne omgang er det så Sundhedshuset i Nordborg og Sundhedscentret  Sønderborg, der gjort lettere tilgængelige for handicappede”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Sidste årblev Sundhedscenter på Grundtvigs Allé ombygget for at skabe bedre tilgængelighed for brugerne. Det skete i tæt samarbejde med Handicaprådet. Der blev også lavet et teleslyngeanlæg i et af mødelokalerne og etableret parkeringspladser for handicappede. Og i 2014 er der så lavet en handicapvenlig indgangsrampe ved hovedindgangen.

Nu er Sundhedshuset i Nordborg også gennemgået for at skabe øget tilgængelighed. Der er lavet niveau-fri adgang ved alle døre, handicaptoiletter og et særligt handicaptoilet med loftlift til plejekrævende og ikke-mobile borgere.

Desuden er antallet af handicap-parkeringspladser udvidet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk