Handleplanen for lokale fødevarer er nu godkendt i landdistriktsudvalget

10. september 2020 Politik

Handleplan for fødevarer 2019-2021, der netop er blevet gennemgået i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, sætter fokus på tre overordnede fokusområder. Områderne hænger sammen og mange af indsatserne går på tværs:

Klimavenlige og lokale fødevarer

Målsætning: Øge efterspørgslen af lokale og klimavenlige fødevarer.

Indsatser:

Hæve andelen af de offentlige køkkeners indkøb og brug af lokale og klimavenlige fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Distribution fra producent til offentlig og privat køkken.

Fokus på klimavenlige fødevareproduktion.

Mad- og måltidskultur

Målsætning: Fremme folkesundheden og reducere madspild.

Indsatser:

Fokus på madkultur, maddannelse og måltider for børn, unge og ældre i offentlige institutioner og centre.

Mindre madspild i offentlige køkkener.

Formidling om sæson, madspild og god madkultur til private.

Lokale madoplevelser og –netværk

Målsætning: Øge fødevareturismen og skabe flere arbejdspladser.

Indsatser:

Understøtte fødevarenetværk og –erhvervet.

Branding af lokale fødevarer og madoplevelser.

Flere oplevelser og events med lokale fødevarer som helt eller delvis element.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk