Handleplanen for lokale fødevarer er nu godkendt i landdistriktsudvalget

10. september 2020 Politik

Handleplan for fødevarer 2019-2021, der netop er blevet gennemgået i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, sætter fokus på tre overordnede fokusområder. Områderne hænger sammen og mange af indsatserne går på tværs:

Klimavenlige og lokale fødevarer

Målsætning: Øge efterspørgslen af lokale og klimavenlige fødevarer.

Indsatser:

Hæve andelen af de offentlige køkkeners indkøb og brug af lokale og klimavenlige fødevarer.

Distribution fra producent til offentlig og privat køkken.

Fokus på klimavenlige fødevareproduktion.

Mad- og måltidskultur

Målsætning: Fremme folkesundheden og reducere madspild.

Indsatser:

Fokus på madkultur, maddannelse og måltider for børn, unge og ældre i offentlige institutioner og centre.

Mindre madspild i offentlige køkkener.

Formidling om sæson, madspild og god madkultur til private.

Lokale madoplevelser og –netværk

Målsætning: Øge fødevareturismen og skabe flere arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatser:

Understøtte fødevarenetværk og –erhvervet.

Branding af lokale fødevarer og madoplevelser.

Flere oplevelser og events med lokale fødevarer som helt eller delvis element.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre elever fra Det Blå Gymnasium fik en pris for deres præstation i Nationaløkonomi

28. november 2022 Uddannelse

Forleden deltog tre elever fra Det Blå Gymnasium – Max Victor Møller Nielsen, Kasper Møller Johnsen og Nikolaj Palmelund Jessen – i DM i Nationaløkonomi, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse. Årets tema var Bæredygtig samfundsøkonomi – udfordringer og økonomisk politiske løsninger på kort og/eller langt sigt. Eleverne tog prisen, Buchanan Policy Price, for deres præstation. […]

Læs mere...