Handleplanen for lokale fødevarer er nu godkendt i landdistriktsudvalget

10. september 2020 Politik

Handleplan for fødevarer 2019-2021, der netop er blevet gennemgået i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, sætter fokus på tre overordnede fokusområder. Områderne hænger sammen og mange af indsatserne går på tværs:

Klimavenlige og lokale fødevarer

Målsætning: Øge efterspørgslen af lokale og klimavenlige fødevarer.

Indsatser:

Hæve andelen af de offentlige køkkeners indkøb og brug af lokale og klimavenlige fødevarer.

Distribution fra producent til offentlig og privat køkken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fokus på klimavenlige fødevareproduktion.

Mad- og måltidskultur

Målsætning: Fremme folkesundheden og reducere madspild.

Indsatser:

Fokus på madkultur, maddannelse og måltider for børn, unge og ældre i offentlige institutioner og centre.

Mindre madspild i offentlige køkkener.

Formidling om sæson, madspild og god madkultur til private.

Lokale madoplevelser og –netværk

Målsætning: Øge fødevareturismen og skabe flere arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatser:

Understøtte fødevarenetværk og –erhvervet.

Branding af lokale fødevarer og madoplevelser.

Flere oplevelser og events med lokale fødevarer som helt eller delvis element.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...