Handleplan for fødevarer 2019-2021, der netop er blevet gennemgået i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, sætter fokus på tre overordnede fokusområder. Områderne hænger sammen og mange af indsatserne går på tværs:
Klimavenlige og lokale fødevarer
Målsætning: Øge efterspørgslen af lokale og klimavenlige fødevarer.
Indsatser:
Hæve andelen af de offentlige køkkeners indkøb og brug af lokale og klimavenlige fødevarer.
Distribution fra producent til offentlig og privat køkken.
Fokus på klimavenlige fødevareproduktion.
Mad- og måltidskultur
Målsætning: Fremme folkesundheden og reducere madspild.
Indsatser:
Fokus på madkultur, maddannelse og måltider for børn, unge og ældre i offentlige institutioner og centre.
Mindre madspild i offentlige køkkener.
Formidling om sæson, madspild og god madkultur til private.
Lokale madoplevelser og –netværk
Målsætning: Øge fødevareturismen og skabe flere arbejdspladser.
Indsatser:
Understøtte fødevarenetværk og –erhvervet.
Branding af lokale fødevarer og madoplevelser.
Flere oplevelser og events med lokale fødevarer som helt eller delvis element.