Havfruer- og frøkner på Augustiana

29. november 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Galleri Nørballe / Augustiana har som sin vinter udstilling i december og januar valg at præsenterer 8 kvindelige kunstnere, som hver især giver vores personlige fortolkning af nutidens havfrue/kvinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gruppen består af professionelle billedkunstnere, der alle har gjort sig væsentligt bemærket, gruppen kalder sig Havfruer og frøkner.aug8

Denne gruppe blev stiftet i forbindelse med 100 års jubilæet for Den lille Havfrue på Langelinje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her fandt de det spændende at diskutere, hvilken betydning Danmarks turistmagnet nr. 1 har, ikke i forhold til skulpturens plastiske værdier, men hvilket ikon hun er på kvindelige værdier set i historisk og globalt perspektiv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Således arbejder gruppen ikke kun med havfruen som motiv, men også som tematisk abstraktion.

Der tager afsæt i eventyret om Den lille Havfrue, som en eksistentiel fortælling, der handler om kærlighed, identitet og kunst.

Ikke kun hende som symbol på de forandringer, vi uundgåeligt må gennemgå i løbet af livet; kærlighed, sorg, passion, forførelse osv.

Artiklen fortsætter under annoncen

og samtidig forsøge at holde fast på vores egen identitet. Dette dilemma kan på mange måder overføres til de problemstillinger, vi står over for i dag, hvor man konstant må værne om sin egen identitet i en globaliseret verden, som er i evig forandring.

Udstilling er i evig forandring og således vil man kunne se helt nye værker, som er skabt til Galleri Nørballe, men også enkelte værker fra tidligere udstillinger vil blive vist.

Det røde palæ

Rasmus Okholm

Rasmus Okholm

I det røde palæ har Galleri Nørballe valg at vise en af sine unge kunstnere Rasmus Okholm, med en helt ny billede serie under navnet ”Tales From Another Broken Mind” som er en serie på 30 billeder, som fortæller sin helt egen historie

om 30 forskellige vittige og makabre individer.

Rasmus Okholm har skabt en afstøbning af grusomme og sympatiske personer, der misforstået og udstødt kæmper for at finde kærlighed og et tilhørsforhold i deres splittede verdener.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historierne strækker sig gennem forskellige miljøer, lige fra byture i nattelivet, til en dreng, der intet kan se på grund af røg i øjnene, og tilbage til ulykkelig kærlighed.

 

Tales From Another Broken Mind bliver fortalt i et oratorium af forskellige stemmer, som hver især kommer til orde i disse fotomanipulerede værker.

De skumle illustrationer rummer både sødmen og tragedien. Håbefulde, ulykkelige, misforståede mennesker, der appellerer til den grimme outsider i os alle, og lader os grine, græde og skræmmes af en verden, vi mere eller mindre alle lever i.

 Fakta:

Fernisering søndag den 7.

Artiklen fortsætter under annoncen

december kl. 14. – 16.

Udstillingsperiode: 10.12.2014 til 21.12.2014 samt 10.01. til 01.02.2015

Åbningstider: onsdag til og med søndag kl. 12-16 – i januar 2015 dog kun fredag til søndag kl. 12 til 16.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver: Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur. Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et […]

Læs mere...