Havnbjerg Kirke har Spillemandsmesse på søndag

4. november 2015 Kultur

Der bliver en anderledes oplevelse for kirkegængerne i Havnbjerg på søndag, når kirken kl. 16 byder indenfor til Den danske Spillemandsmesse”, skriver organist  Christiane Wattenberg i en pressemeddelelse.

Den danske Spillemandsmesse er bygget op over den struktur, som man finder i den almindelige højmesse – i søndagens gudstjeneste.

Havnbjerg Kirke.

Havnbjerg Kirke.

I Spillemandsmessen er det meste af musikken, også salmemelodier komponeret i dansk folkemusiktone af spillemænd fra gruppen ”Jysk påNæsen”.

De fleste salmetekster og tekstlæsninger er skrevet af Holger Lissner, mangeårig præst i Sdr. Bjert samt forfatter til adskillige salmer i vores salmebog.

Denne søndag er Spillemandsmessen dagens gudstjeneste, som derfor vil få en helt anderledes stemning og karakter end den, man normalt får, fordi spillemandsmusikken taler til menigheden på en anden og ny måde.

Ved gudstjenesten deltager foruden den syngende menighed: Merete Torré Lauridsen, sopran, Nordalsiske Spillemænd, Christianskirkens Cantori, Vox1koret, Jes Solmer, korledelse og sognepræst Annette Sloth,prædikant og liturg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk