Havnbjerg Kirke har Spillemandsmesse på søndag

4. november 2015 Kultur

Der bliver en anderledes oplevelse for kirkegængerne i Havnbjerg på søndag, når kirken kl. 16 byder indenfor til Den danske Spillemandsmesse”, skriver organist  Christiane Wattenberg i en pressemeddelelse.

Den danske Spillemandsmesse er bygget op over den struktur, som man finder i den almindelige højmesse – i søndagens gudstjeneste.

Havnbjerg Kirke.

Havnbjerg Kirke.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Spillemandsmessen er det meste af musikken, også salmemelodier komponeret i dansk folkemusiktone af spillemænd fra gruppen ”Jysk påNæsen”.

De fleste salmetekster og tekstlæsninger er skrevet af Holger Lissner, mangeårig præst i Sdr. Bjert samt forfatter til adskillige salmer i vores salmebog.

Denne søndag er Spillemandsmessen dagens gudstjeneste, som derfor vil få en helt anderledes stemning og karakter end den, man normalt får, fordi spillemandsmusikken taler til menigheden på en anden og ny måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved gudstjenesten deltager foruden den syngende menighed: Merete Torré Lauridsen, sopran, Nordalsiske Spillemænd, Christianskirkens Cantori, Vox1koret, Jes Solmer, korledelse og sognepræst Annette Sloth,prædikant og liturg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...