Helt sikkert: Tidligere højskole i Fynshav bliver levende

6. december 2014 Erhverv

Fredag klokken 12.58 fik Epos en vigtig anledning til at lade champagnepropperne springe. Der modtog skolen nemlig forhåndsindskrivning nummer 40 til skolens første år. Det betyder, at der igen bliver fyldt op med unge mennesker i den tidligere højskole i Fynshav.

(For øvrigt: Alea har i dag fået ansættelse som læge i almen praksis i Sønderborg fra første marts. Alea, Mathias Granum og deres søn Lucas flytter til Fynshav til nytår, hvor Lucas allerede har fået plads i børnehaven lige overfor Danebod” width=”300″ height=”225″ /> Alea Mayoh Moreno, læge, kommende forstanderfrue og Epos’ primære kautionist, som foreløbig har skudt 200.000 kroner i opstarten af den nye skole.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

For øvrigt: Alea har i netop fået ansættelse som læge i almen praksis i Sønderborg fra første marts. Alea, Mathias Granum og deres søn Lucas flytter til Fynshav til nytår, hvor Lucas allerede har fået plads i børnehaven lige overfor Danebod

40 er et magisk tal, for det er forudsætningen for den kassekredit, som Merkur Andelskasse vil bevilge når skolen starter til sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I opgørelsen af elevtallet har mani ikke medregnet de indskrivninger, der blev modtaget på papir på efterskolernes dag, og som endnu ikke er bekræftet elektronisk – så det reelle tal er måske lidt højere.

“I oktober modtog vi 5 indskrivninger, og siden starten af August har vi i snit modtaget halvanden indskrivning om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis vi er så heldige at udviklingen fortsætter i samme tempo, vil vi allerede til marts nå det punkt, hvor vi må tage venteliste i brug. Vores samlede antal indskrivninger nu 47, hvis vi medregner de 7 elever, som er skrevet op længere ud i fremtiden”, siger Matias Granum, initiativtager til Efterskolen Epos.

I den kommende tid skal der  søges fonde til at skifte skolens gasfyr til en mere miljø- og energirigtig varmekilde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af forhåndsindskrivninger er et vigtigt argument i den proces. Når vi til januar skal sammensætte Epos’ lærerteam, er det også en fordel, at der er et godt skøn over elevtallet.

“Mange elever venter erfaringsmæssigt med at skrive sig op indtil foråret eller sommeren lige inden skolestart, så vi er meget glade for, at så mange har valgt at reservere plads på Epos allerede nu”, siger Matias Granum, der flytter til Fynshav med familien til nytår…

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...