Helt sikkert: Tidligere højskole i Fynshav bliver levende

6. december 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag klokken 12.58 fik Epos en vigtig anledning til at lade champagnepropperne springe. Der modtog skolen nemlig forhåndsindskrivning nummer 40 til skolens første år. Det betyder, at der igen bliver fyldt op med unge mennesker i den tidligere højskole i Fynshav.

Alea Mayoh Moreno, læge, kommende forstanderfrue og Epos' primære kautionist, som foreløbig har skudt 200.000 kroner i opstarten af den nye skole. (For øvrigt: Alea har i dag fået ansættelse som læge i almen praksis i Sønderborg fra første marts. Alea, Mathias Granum og deres søn Lucas flytter til Fynshav til nytår, hvor Lucas allerede har fået plads i børnehaven lige overfor Danebod

Alea Mayoh Moreno, læge, kommende forstanderfrue og Epos’ primære kautionist, som foreløbig har skudt 200.000 kroner i opstarten af den nye skole. For øvrigt: Alea har i netop fået ansættelse som læge i almen praksis i Sønderborg fra første marts. Alea, Mathias Granum og deres søn Lucas flytter til Fynshav til nytår, hvor Lucas allerede har fået plads i børnehaven lige overfor Danebod

Artiklen fortsætter under annoncen

40 er et magisk tal, for det er forudsætningen for den kassekredit, som Merkur Andelskasse vil bevilge når skolen starter til sommer. I opgørelsen af elevtallet har mani ikke medregnet de indskrivninger, der blev modtaget på papir på efterskolernes dag, og som endnu ikke er bekræftet elektronisk – så det reelle tal er måske lidt højere.

“I oktober modtog vi 5 indskrivninger, og siden starten af August har vi i snit modtaget halvanden indskrivning om ugen. Hvis vi er så heldige at udviklingen fortsætter i samme tempo, vil vi allerede til marts nå det punkt, hvor vi må tage venteliste i brug. Vores samlede antal indskrivninger nu 47, hvis vi medregner de 7 elever, som er skrevet op længere ud i fremtiden”, siger Matias Granum, initiativtager til Efterskolen Epos.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den kommende tid skal der  søges fonde til at skifte skolens gasfyr til en mere miljø- og energirigtig varmekilde. Antallet af forhåndsindskrivninger er et vigtigt argument i den proces. Når vi til januar skal sammensætte Epos’ lærerteam, er det også en fordel, at der er et godt skøn over elevtallet.

“Mange elever venter erfaringsmæssigt med at skrive sig op indtil foråret eller sommeren lige inden skolestart, så vi er meget glade for, at så mange har valgt at reservere plads på Epos allerede nu”, siger Matias Granum, der flytter til Fynshav med familien til nytår..