Helt tæt på Bach – og på symfoniorkestret

11. december 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Juletraditionerne bliver holdt i hævd, når Sønderjyllands Symfoniorkester spiller den traditionsrige julekoncert i sønderjyske kirker. I år står Bachs Juleoratorium på programmet – og man kan komme helt tæt på værket i en anderledes koncertoptakt.musik2

De jublende indledningstoner til Bachs Juleoratorium er for rigtig mange mennesker tegnet på, at julen nærmer sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gælder også for musikerne i Sønderjyllands Symfoniorkester, og derfor er det med stor forventning, at de hvert år ser frem til decembers koncerter.

Musikken fortæller historier

Det gælder ikke mindst for solocellisten, som spiller med på sangernes recitativer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er de korte ”optakter”, som kommer før selve arierne. ”Som musiker er det altid spændende at spille Bachs værker. Specielt som cellist; her spiller man nemlig continuo – det er den bærende stemme neden under solisternes melodi.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den måde er man deltagende fra start til slut, og det er det vidunderlige ved barokmusikken,” fortæller cellist i Sønderjyllands Symfoniorkester Nikolai Skliarevski.

Han fortæller, at han har en helt speciel rolle i samarbejdet med sangerne: ”Historierne bliver fortalt i recitativerne, og man kan understrege den fortalte historie gennem sit spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er faktisk kammermusik, når man arbejder så tæt sammen med solisten,” siger Nikolai Skliarevski.

Orkestret skifter mellem at have Bachs Juleoratorium og Händels Messias på programmet. Og når man i mange år i træk har hørt det samme musik4værk, så kunne man godt tro, at der ikke rigtig er noget nyt at komme efter for publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år laver dirigenten Morten Schuldt-Jensen imidlertid en koncertintro, som giver et helt nyt blik på værket – hvad enten man er garvet koncertgænger eller har lyst til at prøve Bach for første gang.

Kom ind i den musikalske dagligstue

I år kan du komme tættere på musikken end nogensinde før: En time før koncertstart holder dirigent Morten Schuldt-Jensen en halv times koncertoptakt sammen med kor og orkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her fortæller han meget mere om musikken – og demonstrerer sine pointer med et rigtig levende kor og orkester som redskaber. Det hele bliver holdt i en uhøjtidelig stemning, så det bliver som et kig ind i den musikalske dagligstue.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter optakten har publikum og musikere en halv time til at strække benene, inden det går løs med koncerten. Koncertoptakten er naturligvis inkluderet i billetprisen og finder sted samme sted som koncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Alsion betyder det således, at optakten finder sted i koncertsalen den 18. december klokken 19.

Koncerten

Dirigent:

Morten Schuldt-Jensen

Solister:

Elisabeth Meyer

Hanne Fischer

Niklas Engquist

In-Sung Sim

&

Filharmonisk Kor

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...