Hertugbyen: Erhverv, foreninger og mange andre bidrog til Jul på Hertugslottet

28. november 2017 Kultur

Forleden blev Augustenborgs første Jul på Hertugslottet åbnet med fakkeloptog fra Augustenborg Skole til slotspladsen. De mange fremmødte børn hjalp julemanden med at tænde det smukke juletræ, og derefter strømmede de besøgende ind på julemarkedet.

Strømmen af besøgende fra nær og fjern, ind- og udland fortsatte weekenden over, så der var nok at se til for de 24 udstillere, der fra de specialfremstillede julehytter kunne byde på alt fra bornholmske specialiteter til øl fra mikrobryggeri, smukke trævarer, lokale produkter og kunst, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Weekenden i gennem var der aktiviteter, bl.a. besøg af julemanden, trylleri, live musik, line dance, julekagekonkurrence og julekoncert i slotskirken.

Bosætningsgruppen under Hertugbyens Udviklingsforum havde endvidere inviteret Café Ny fra Sønderborg Erhvervsservice for at give tilflyttere en mulighed for at få en snak om dansk jul.

“Det har været en helt igennem fantastisk start, og vi er – efter sigende – Als’ største julemarked”, siger Birger Larsen fra Augustenborg Erhvervsforening, der har været primus motor for det store projekt.

“Dette var år 0, og vi er alle blevet klogere på, hvad der virker, og hvad vi kan forbedre. Men uanset hvad, så skylder vi en stor tak til alle de mange besøgende, de mange udstillere, foreninger, de frivillige og lokalområdet generelt for en enorm opbakning og indsats for at gøre julemarkedet til en dejlig fælles oplevelse for alle”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk