Historiecenter Dybbøl Skanse skal betale 760.000 kroner tilbage

20. januar 2020 Politik

Historiecenter Dybbøl Banke skal betale 760.000 kroner tilbage af et lån på 7,6 millioner kroner.

I 2004 lånte Historiecenter Dybbøl Banke 7,6 millioner kroner af Arbejdsmarkedets Feriefond til at rekonstruere skanserne fra 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

Penge, som museet i flere år var overbeviste om, de ikke skulle betale tilbage.

Men de skal de. Ti procent af det lånte beløb skal tilbagebetales, det er afgjort mandag eftermiddag.

Det betyder centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, skal finde 760.000 kroner i museets driftsbudget.

“Vi generer ikke et overskud her på stedet, så det svarer til, vi må reducere med halvanden fuldtidsstilling, og det vil helt sikkert gå ud over vores muligheder for at udvikle stedet her”, siger Bjørn Østergaard til TV Syd.

“Tidligere er der sagt, at lånet blot skulle fornyes, og den eneste betingelse var, at hvis centeret her lukkede, så skulle lånet tilbagebetales, fortæller Bjørn Østergaard.

 Kravet om tilbagebetaling opstod tilbage i 2014, fordi et flertal i den daværende regering besluttede at overføre 280 millioner kroner af Arbejdermarkedets Feriefond til staten.

Pengene var til vanskeligt stillede familier

Ved den lejlighed blev det præciseret, at fondens primære formål er at støtte vanskeligt stillede familier med ferieophold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betød, at kulturinstitutionerne – og dermed også Historiecenter Dybbøl Banke – blev bedt om at betale deres lån tilbage.

Mandag offentliggjorde Kultur- og Beskæftigelsesministeriet så, at der er fundet en løsning på de store tilbagebetalingskrav.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle institutioner med lån for mindre end halvanden million kroner får dem eftergivet. Resten skal tilbagebetale mellem 10 og 20 procent af de lånte beløb.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...