Historiecenter Dybbøl Skanse skal betale 760.000 kroner tilbage

20. januar 2020 Politik

Historiecenter Dybbøl Banke skal betale 760.000 kroner tilbage af et lån på 7,6 millioner kroner.

I 2004 lånte Historiecenter Dybbøl Banke 7,6 millioner kroner af Arbejdsmarkedets Feriefond til at rekonstruere skanserne fra 1864. Penge, som museet i flere år var overbeviste om, de ikke skulle betale tilbage.

Men de skal de. Ti procent af det lånte beløb skal tilbagebetales, det er afgjort mandag eftermiddag.

Det betyder centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, skal finde 760.000 kroner i museets driftsbudget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi generer ikke et overskud her på stedet, så det svarer til, vi må reducere med halvanden fuldtidsstilling, og det vil helt sikkert gå ud over vores muligheder for at udvikle stedet her”, siger Bjørn Østergaard til TV Syd.

“Tidligere er der sagt, at lånet blot skulle fornyes, og den eneste betingelse var, at hvis centeret her lukkede, så skulle lånet tilbagebetales, fortæller Bjørn Østergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Kravet om tilbagebetaling opstod tilbage i 2014, fordi et flertal i den daværende regering besluttede at overføre 280 millioner kroner af Arbejdermarkedets Feriefond til staten.

Pengene var til vanskeligt stillede familier

Ved den lejlighed blev det præciseret, at fondens primære formål er at støtte vanskeligt stillede familier med ferieophold. Det betød, at kulturinstitutionerne – og dermed også Historiecenter Dybbøl Banke – blev bedt om at betale deres lån tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandag offentliggjorde Kultur- og Beskæftigelsesministeriet så, at der er fundet en løsning på de store tilbagebetalingskrav. Alle institutioner med lån for mindre end halvanden million kroner får dem eftergivet. Resten skal tilbagebetale mellem 10 og 20 procent af de lånte beløb.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>